Een Jaar Van Nona’s Leven: Hoofdzaken
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Hoofdzaken

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Zoë haar eerste taak als manager laat meteen daadkracht en visie zien. Want wat doet ze als eerste? Haar vier rolkoffers met make up en nepwimpers naar het kantoor slepen. Daarna volgt een spiegelinspectie. Ik weet het zéker. Dit zal een gedenkwaardige maand worden.

Ik weet zeker dat Zoë de groep hun ongelijk wil bewijzen. Namelijk dat ze wél geschikt is als manager en deze taak aankan. Het probleem met Zoë is, dat ze te veel kakelt, te veel informatie deelt en rücksichtslos alles door vertelt wat ze heeft gehoord. Al eerder had ik geschreven dat bij Zoë het licht brandt, maar er is niemand thuis. En nog steeds is er niemand thuis. En het licht lijkt inmiddels óók uit.

Ice Ice baby

Grappig is dat trouwens. De laatste weken liet Isaac duidelijk merken dat ie het een beetje gehad had met Zoë. Maar hij breekt zowat zijn nek om bij haar op kantoor te gaan zitten slijmen zodra ze manager is.

Hij 'regelt' de bestellingen en doet het voorkomen alsof Zoë het aan hem te danken heeft dat zij nu manager is. Oh ja, en op hem kan ze rekenen, laat ie weten. Hij weet daarbij feilloos Zoë te manipuleren. Zoë stelt zich vrij afhankelijk van hem op, hunkert naar zijn goedkeuring en daar maakt hij handig gebruik van.

Dat Zoë daarin trapt. Ik zou die grijns zo van Isaac zijn gezicht willen vagen. Kan die man geen overdosis eiwitpoeder nemen? Ik weet niet wat er dan gebeurt, hoor, maar hopelijk iets van langdurige buikloop en een zeer korstige uitslag.

Ook Sasha weet Zoë feilloos voor haar slome karretje te spannen. Onder het mom van luisterend oor, manipuleert ze Zoë ertoe om op Jefrrey te gaan bij de eerstvolgende eliminatie. En Zoë heeft daar wel oren naar.

JW en Eunice

Ondertussen ontwikkelt zich een heuse lovestory tussen JW en Eunice. Na de kuitmassage van JW, lijkt bij Eunice de toon gezet. “Dit smaakt naar méér!”, moet Eunice hebben gedacht. Na een alternatieve drumsessie van JW, waarbij Eunice ritmisch meewipt op JW zijn drumstok, is het tijd voor méér.

Eunice en JW brengen hun eerste nacht samen door in zijn bed. Wat ze precies hebben uitgespookt, weet ik niet, maar de volgende ochtend wordt JW door enkele bewoners begroet alsof hij een jungle-expeditie achter de rug heeft. Schouderklopjes, high fives en gejoel. Het zal wellicht ook wel iets te maken hebben gehad met de nationale dodenherdenking de avond ervoor.  JW zijn vlaggenstok hangt dus niet meer halfstok. Waarvan akte.

Over vlaggenstokken gesproken. Ook Jasper en Wendy hebben het weer gezellig gehad. Toen ik haar skills zag bij de knakworst-challenge, begon ik Jasper zijn enthousiasme te begrijpen. Wat hoorde ik hem nou zeggen? ‘Of je nog worst lust’

Zoë in control

Rupert en Isaac hebben, driftig typend op het toetsenbord, bestellingen geplaatst. Echter heeft Zoë de boodschappenlijst weer aangepast. Dat komt haar op venijnig commentaar te staan van Rupert en zijn Ima schaduw.

Ook Jeffrey maakt het haar moeilijk daar zij niet toegeeft aan zijn eis/ verzoek om een kratje bier. Toch komt hij haar later op kantoor vertellen dat ze het niet persoonlijk moet opvatten en dat hij haar niets kwalijk neemt.

Het zal Eunice een (knak)worst wezen

Mirthe uit haar twijfels over Eunice. Die heeft namelijk haar naam weggelaten op de lijst van deelnemers aan de knakworstchallenge. “Heeft Eunice dat nou expres gedaan?”, vraagt zij zich af. Het valt óók de overige bewoners op, dat Eunice net even wat vinniger en op een belerend toontje praat tegen Mirthe.

Mirthe, ik weet het niet. Wat ik wél weet, is dat ik Eunice een gluiperige, dominante, betweterige, sneaky afbaktrol met een fout kortpittig kapsel vind. Maar hey, dat is slechts mijn bescheiden mening, he! Láát haar lekker, met dat knakworstje van JW.

Ikea kasten Bērn en Såshå

Sasha trouwens lijkt er nog steeds zichtbaar genoegen in te scheppen om Bern publiekelijk de les te lezen. Ach ja, l'amour. Hoe zij hem afbrandde over zijn opmerking over een IKEA kast! Tuurlijk mag je die lelijk vinden, Sas.

Je moest eens weten wat ík allemaal lelijk vind. Maar het is de toon die de muziek maakt, toch. Mochten Bern en Sasha twee kasten zijn, dan weet ik in ieder geval wel, waar mijn voorkeur naar uitgaat.

Kast Bērn voldoet aan alle criteria van een Ikea kast: flexibel, oogt betrouwbaar en solide, je kan er alles in en aan kwijt en past in bijna elk interieur. Dit in tegenstelling tot kast Såsha: dat is zo'n kast waarbij de gebruiksaanwijzing al niet klopt, na kortstondig gebruik valt ie zwaar tegen en past totaal niet in het interieur.

En het ergste van alles: wanneer je kast Såshå in elkaar hebt gezet, zitten de schroeven niet alleen los, maar je houdt ook altijd wat schroeven over.

Wendy is woest

Wendy trouwens is niet blij. Ze had gehoopt op een nieuwe föhn nu de huidige stuk is. Erik vindt dit de uitgelezen kans om zijn duurzame, milieuvriendelijke overtuigingen naar voren te brengen. Hij wil wat aan de afvalberg doen, dus niks verspillen. Euh, dat wisten we toch al. Mister Likkepot.

Dus een nieuwe föhn is echt niet nodig, want hij kan gewoon gemaakt worden. Een soldeerbout is voldoende, aldus meneer Duurzaam himself.

Wendy ziet het niet zitten. De föhn knettert en er komen vonken uit, zegt ze. Tja. Alsof dat Erik iets uitmaakt. Die vindt een föhn, denk ik, sws overbodige luxe. Na het haren wassen, gewoon op het balkon staan, tegen de wind in. Dan droogt je haar óók, denkt ie. Hoe dan ook krijgt Erik het voor elkaar dat de groep voor een soldeerbout stemt en niet voor een föhn. Dit tot groot ongenoegen van Wendy. Zij voelt zich verraden en heeft het idee dat het afgesproken werk is.

Erik komt trouwens ook weer met een nieuw initiatief. Een filoodsofisch gesprek over een maatschappelijk onderwerp. Deze keer is het onderwerp economie. Met JW. De combinatie JW en economie doet Moraima besluiten om nog liever vrijwillig rondjes te gaan lopen met Jeffrey.

Erik en de bad hairday van Moraima

Die Erik laat wel van zich horen, trouwens. Moraima brengt ter sprake dat ze een nieuwe pruik wil. Bekostigd door de groep. Nou! Erik reageerde als de kapotte föhn! Hij knetterde gewoonweg! Er ontstond kortsluiting en er kwamen vonken uit. Ik begreep zijn weigering maar zijn reactie, joh! Alsof hij het bedrag ter plekke uit zijn broekzak moest halen om vervolgens biljet voor biljet af te tikken.

Babet Sigaret en consorten zien hun kans schoon om van Moraima’s wens voor een nieuwe pruik een soort tabakstelling te maken. Moraima een pruik en voor de overige bewoners €500,- per persoon, te besteden aan onder andere rookwaar. Stemmen maar!

Woke Verdienopdracht

De laatste opdracht betreft een proef waarbij zes bewoners de komende 48 uur wakker moeten blijven. €75 per bewoner die daarin slaagt. Bern is één van de aangewezen deelnemers. Voor hem is de opdracht extra moeilijk want alleen al Sasha haar aanwezigheid is slaapverwekkend genoeg. Ik wens hem voldoende kracht.

Anyway, genoeg reuring en gedoe voor de komende week. Ach, als je haar maar goed zit.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!