Expeditie Robinson: De ware aard van één van de deelnemers komt naar boven
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: De ware aard van één van de deelnemers komt naar boven

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het ergste voor alle deelnemers is als eerste af te vallen. Niemand wil dit. Want de eerste afvaller is meestal nog niet de sterkste speler, want die is nog nodig. Het is niet de sociaalste speler want het is fijn een gangmaker in je team te hebben. Vaak is het een speler die asl direct zwakheden heeft getoond of geen aansluiting vind bij zijn of haar team.

En de eerste kandidaten toonden zich al met verve. Niels die zich met hart en ziel inzette in de eerste kapiteinsproef blesseerde zijn pols. En geblesseerde spelers zijn al vaker weggestemd omdat spelers die denken dat ze kans maken of weggestemd te worden de blessures van een ander vaak gebruiken om die voor de bus te gooien.

De kapiteinsproef blijkt belangrijk want de winnaar en zijn team mogen naar het luxere eiland west en de winnende kapitein krijgt keuze uit eten (groepsbelang) of een koker (eigen belang). Ferry won deze eerste kapiteinsproef, kiest voor het eten en mag met zijn team naar west. De andere twee teams strijden om immuniteit waarbij een blessure slecht uit kan pakken.

Kirsten blijkt na een slechte nacht, is al snel emotioneel, huilt en dit gaat niet aan haar team voorbij. Ook deze vorm van zwakte kan snel ervoor zorgen dat anderen dit gebruiken om je weg te stemmen. Ook al troost je team je als ze dit merken toch kunnen de messen al worden geslepen.

Maar dan is er ook nog Marion die zich op heeft geworpen als kok en dit dus 2 keer niet goed doet. Waarna uiteindelijk Rose haar plek als kok overneemt en dit duidelijk beter doet. Marion vind maar geen aansluiting bij haar team en voelt zichzelf steeds onzichtbaarder worden.

Het rattensprookje van Marion

Als groen en paars moeten strijden om immuniteit en paars verliest besluit Marion dat het tijd wordt om een plan te verzinnen om Rose te dwingen om weg te gaan. Ze verzint een verhaal dat een rat ’s nachts langs haar haren streek. Rose is bang van alle dieren en insecten en durft het bos niet in te gaan.

Dus als jezelf geen aansluiting vind bij je team probeer je een ander tot opgave te dwingen! Misschien had het ook mogelijk geweest om in de groep Rose haar angst bespreekbaar te maken om zo haar weg te laten stemmen maar die confrontatie gaat Mario liever niet aan.

Als Rose niet opgeeft en voorstelt een bondje van dames aan te gaan die de meerderheid hebben en de geblesseerde Niels weg te stemmen zegt Marion mee te doen en slaat ze hakkel over makkel door om dit aan Niels te vertellen om zo Rose weggestemd te krijgen.

De vrijbrief!

Maar voordat de eilandraad plaats vind blijkt er buiten de plunder nog een nieuwigheid in deze Expeditie te zijn, de ‘Vrijbrief’. Liza en Devrim vinden een kist en een brief op het strand. In deze kist zitten portretten van het team dat naar de eilandraad gaat. Ze moeten twee portretten kiezen en wordt een van die 2 die zij kiezen weggestemd dan heeft die een ‘vrijbrief’ en komt hun team versterken in plaatst van de expeditie te moeten verlaten.

Op de eilandraad kiest Marion voor Rose maar alle andere teamleden kiezen voor Marion. Het team heeft dus gesproken! Ze geven zelfs de voorkeur aan de voor alles bange Rose boven Marion die maar geen aansluiting kon of wilde vinden. En dan volgt de uitleg van de vrijbrief en mag Marion hopen op een langer verblijf in de expeditie en ook bij een ander team.

Dit ziet ze wel zitten. Maar beide portretten blijken van de andere dames en zo wordt Marion de eerste afvaller van de expeditie waarna ze nog even aangeeft dat ze een groot gedeelte van het eten heeft meegenomen onder het motto ‘als je mij naait, naai ik jou’.

En zo laat Marion haar ware aard zien door op het laatste moment een echte naaistreek uit te halen die in mijn ogen onvergeeflijk is. Als je zelf misschien iets hebt ervaren van wat het is om weinig te eten/honger te lijden dan jat je niet het eten van de team. En als dit je aard is kan ik me voorstellen dat je geen aansluiting kon vinden bij de rest en ben ik blij dat je door het hele team bent weggestemd.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!