Expeditie Robinson NL vs BE: De ware aard van Elroy komt boven!

Expeditie Robinson NL vs BE: De ware aard van Elroy komt boven!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Met de halve finale in zicht lijkt het een zekerheid dat het pact van Anouk, Elroy, Jorik, Kevin en Thomas een blijvertje is. Alleen de stemloze Koen is nog een buitenstaander van dit pact. Maar dan moet het 5-tal ook voorzichtig na gaan denken over wat na het wegstemmen van Koen gaat komen.

Maar zoals elke keer weer zijn er twee proeven die roet in het eten kunnen gooien. De proef om immuniteit en daarna de proef op winnaarseiland. De sterke Ruth verloor een keer de proef op winnaarseiland en werd vorige week genadeloos weggestemd. Is dit een lot wat de eveneens zeer sterke Thomas ook wacht? 

De proef om de immuniteit was een evenwichtsproef met een twist. Op een soort roeispaan moesten de deelnemers zand gooien om daarna via een parkoers, terwijl ze hun evenwicht moesten bewaren om zo weinig mogelijk zand te verliezen, de overkant halen. Hier moest het zand in een emmer worden gegooid en de eerste die zijn emmer vol had was de winnaar en kreeg immuniteit en een extra stem. De laatste kreeg een zwarte stem.

Op Catanhawan werd besloten dat de winnaar van de proef Elroy mee zou nemen naar winnaarseiland omdat Elroy hier nog nooit was geweest. Thomas kwam op winnaarseiland omdat besloten was dat hij een proef mocht winnen om beelden van zijn familie te zien. Dus weer een gezamenlijke beslissing die wel de loop van het spel kan beslissen.

De proef ging in het begin gelijk op tussen Koen en Jorik met Elroy als goede derde. De steeds zwakker wordende Kevin deed het weer dramatisch slecht. Toen Jorik viel en eerst modder zoveel mogelijk van zijn moeten moest zien te krijgen omdat modder de balk waar ze over moesten lopen gladder zou maken lag Koen voorop. Maar ook Koen maakte een foutje en viel van de balk in de modder. Maar in tegenstelling tot Jorik die zijn voeten eerst schoon/droog probeerde te maken stapte Koen meteen weer de balk op en viel weer, een aantal keer zelfs waardoor hij achterstand opliep. Elroy ging steeds beter dus het werd een strijd tussen Jorik en Elroy die Jorik won. Anouk werd zelfs derde voor Koen. En Kevin, die werd weer laatste en is duidelijk op.

Jorik mocht dus naar winnaarseiland en nam zoals afgesproken Elroy mee. Waarna op Catanhawan het leger van de stemlozen over bleef. Koen en Kevin hebben geen stemmen meer, Anouk heeft er nog een. De mensen op winnaarseiland hebben het dus beter voor elkaar. Jorik 3, Elroy 2 en Thomas zelfs 4.

Jorik en Elroy hebben vanaf dag 1 al een pact gesloten om elkaar mee te nemen naar de finale, iets wat de andere 3 van hun pact niet weten. Elroy laat steeds meer zijn ware aard zien, en dat is niet het winnen van proeven, maar het beïnvloeden van het stemmen. Hij haalt Jorik en Thomas over om Anouk weg te stemmen. Waardoor nog de Nederlanders Elroy en Jorik overblijven met als Belgen de stemloze Koen en de zwakke Kevin. Waardoor Thomas, Elroy en Jorik bijna verzekerd lijken van de finale.

Tijdens de immuniteitsproef moesten de deelnemers over balken lopen zie zo heet waren dat een paar van hun blaren op hun voeten hebben gekregen. Jorik is hier een van en als de proef op winnaarseiland een evenwichtsproef is waarbij Thmoas en Jorik op een soort wipwap moeten staan is het pleit snel beslecht, Jorik verliest en Thomas wint weer.

De eilandraad lijkt een simpel wegstemmen van Anouk te gaan worden. Kevin die er helemaal doorheen zit vraagt Anouk haar enige stem op hem in te zetten in de hoop dat de anderen ook op hem stemmen omdat hij zo zwak is.  Maar op de eilandraad besluit Kevin op te geven waardoor er geen stemming is en Anouk gewoon blijft. 

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.