GTST-blog: Manu loopt weg
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Manu loopt weg

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Nina schrikt van de ruzie tussen Bing en Monica. Bing probeert met Monica te praten, maar dit loopt uit de hand. Manu hoort alles en loopt weg. Wanhopig gaan ze naar hem opzoek. Ook Ludo en Janine gaan opzoek. Stefano belt ondertussen vriendjes om te checken of hij daar is. Gelukkig krijgt hij al snel goed nieuws, want er wordt hem verteld dat Manu bij een skateparkje is. Hij belt Nina, die gaat samen met Bing en Monica daarnaartoe.

Ze vinden hem en nemen hem mee naar huis. Eenmaal thuis gaan Bing en Monica nogmaals in gesprek. Monica geeft aan dat co- ouderschap een stap te ver gaat, dus heeft ze besloten die eis te laten vallen. Bing en Nina zijn blij met dit nieuws en Bing maakt het goed met Manu. Hij legt o.a. uit dat hij zo deed tegen Monica, omdat hij het gevoel had dat hij Manu moest beschermen en hij geeft aan dat hij gaat regelen dat hij Monica vaker kan zien. Vervolgens laat hij Manu weten dat hij trots op hem is.

Aangifte tegen Alex

Wanneer Stefano even uit bed komt, loopt Linda binnen die Janine zoekt. Omdat Janine er niet is, vraagt ze Stefano om advies over de oplichting. Stefano voelt zich daardoor weer nuttig. Hij geeft aan dat Linda nog maar 1 ding kan doen en dat is aangifte doen. Dus gaat ze naar het politiebureau om aangifte te doen bij Alex. De naam van de baron is niet nieuw voor Alex, omdat er meer aangiftes tegen hem lopen.

Alex geeft ook aan dat Linda een advocaat kan inschakelen. Maar zonder waterdicht contract kan hij de aangifte helaas niet in behandeling nemen. Als Linda gaat sporten in BOKS ziet ze iets opmerkelijks in een sporttas. Er zitten wel duizenden euro’s in. Dan komt er een rechercheur langs in BOKS die een anonieme tip heeft binnen gekregen over drugssmokkel en drugsgeld bij de sportkluisjes. Hij vraagt Bing of hij iets verdachts heeft gezien. Ook vraagt hij of hij de bewakingsbeelden mag bekijken. Dit doet hij en daarop is te zien dat Linda de tas met geld heeft meegenomen.

Woede eruit

Laura schrikt als ze hoort van het nieuws over Margriet. Ze snapt niet dat Henk niks heeft gezegd, maar vindt het een verdrietige situatie voor iedereen. Ze wil Julian overtuigen milder te zijn richting Margriet en Jonathan. Laura heeft een brief geschreven aan Margriet en leest hem voor aan Luuk en Janine. In de brief heeft ze neergezet dat ze hoopt dat Margriet de hulp krijgt die ze nodig heeft. Volgens Luuk en Janine onderdrukt ze haar eigen woede en daarom hebben ze een plan. Omdat Laura haar woede kwijt moet, komen ze op het idee om borden kapot te gooien. Laura vindt dit eerst onzin, maar gaat uiteindelijk toch helemaal los. Dit heeft voor haar heel erg geholpen.

Rik probeert Mats voor zich te winnen, maar zijn gedrag zorgt ongemerkt voor meer wantrouwen. Hij probeert geld te stelen van Rik en wordt gesnapt door Rik. Maar hij vergeeft het hem. Als Mats bezig is in de keuken gaat de bel. Rik doet open en plots staat Bing in de deuropening. Rik legt uit aan hem dat Mats al een tijdje bij hem logeert vanwege zijn wond. Bing begrijpt dit niet en vindt het heel raar dat Rik erover gelogen heeft.

Hij hoeft Mats dan ook voorlopig niet meer te zien. Als Rik naar Bing toegaat in BOKS, zegt Bing dat hij heel druk is. Op dat moment komt Mats binnen en neemt het op voor Rik. Lacherig bied Bing zijn excuses aan Rik. Vervolgens vraagt Bing of Mats tevreden is, maar dat is nog niet zo. Mats vraagt waar zijn salaris blijft. Maar omdat Mats nog geen persoonsgegevens heeft doorgegeven kan dit niet. Mats voelt zich genaaid.

Overstuur

Ludo is verbaasd als Merel vertelt waarom ze er vaak niet was voor Stefano. Jonathan vindt dat ze er zich buiten moest houden. Wanneer Merel s ’avonds op het politiebureau komt, ziet ze Jonathan uit het kantoor van Alex de Boer komen. Merel heeft een probleem, omdat Alex erachter is gekomen dat ze informatie uit het politiedossier met derden heeft gedeeld. Hij gaat een melding maken. Ook heeft hij een klusje voor haar.

Ze moet een dossier naar Maastricht brengen. Maar sinds het ongeluk durft Merel niet meer alleen te rijden. Woedend belt ze Jonathan op. Vervolgens gaat ze naar de Koning en vraagt ze of Elisa met haar mee wilt. Maar Elisa kan niet. Helemaal overstuur gaat ze naar Julian. Ze vertelt het hele verhaal over Margriet. Julian geeft aan dat hij haar gaat helpen met autorijden. Henk besluit naar het politiebureau te gaan om het op te nemen voor Merel en dit lukt. Er wordt geen officiële waarschuwing ingediend.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!