GTST-blog: Rik ontdekt de waarheid over Mats
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Rik ontdekt de waarheid over Mats

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Rik vertelt Julian in vertrouwen dat Mats dakloos is en gaat op zoek naar meer informatie over zijn achtergrond. Op sociale media probeert hij Mats op te zoeken, maar hij is niet te vinden. Dan krijgt Rik het idee om naar de oude basisschool van Mats te gaan. Eenmaal daar vraagt hij aan een moeder of ze Mats toevallig kent. Wanneer ze nee antwoord, komt er een andere lerares naar buiten die aangeeft dat er klachten zijn over Rik van ouders.

Rik zegt dat dat niet de bedoeling is en vertelt vervolgens dat hij een oud leerling probeert te helpen die geholpen werd door een lerares. Omdat Rik begrijpt dat ze verder geen informatie mag verstrekken wilt hij weer vertrekken. Maar de vrouw is benieuwd over welke leerling en welke lerares het gaat. Als Rik vertelt dat het gaat over de overleden lerares Eva Coumans, geeft de vrouw aan dat dat een grote schok was. Dan begint Rik over Mats. De vrouw reageert verbaast, omdat de jongen om wie het gaat geen Mats maar Felix blijkt te heten.  

Als Monica Manu thuisbrengt, heeft ze een mededeling voor Bing en Nina. Gert-Jan de man van Monica moet voor zijn werk naar Tel Avive en moeten daarnaartoe verhuizen. Nina en Bing zijn verbijsterd. Monica zal dit ook nog aan Manu moeten vertellen. Dus gaan ze met elkaar rond de tafel. Ze vertelt over de verhuizing, maar zegt ook tegen Manu dat hij in de vakanties kan komen logeren in Tel Avive. Doordat ze zwanger is kan ze bijna niet meer vliegen, dus moeten ze snel vertrekken en geeft ze aan dat ze niet zoveel tijd meer met elkaar kunnen doorbrengen.

Als Manu vraagt of de afspraak om in het weekend te komen nog wel doorgaat, bevestigd Monica dit. Nina stelt voor om een afscheidscadeautje te kopen voor Monica. Maar Manu heeft daar totaal geen zin in. Hij heeft het gevoel dat Monica hem niet wilt. In BOKS spreekt Monica nog is af met Manu. Maar moet dan plotseling weg. Later gaat ze naar Bing en Nina om het goed te maken met Manu. Bing en Nina laten weten dat dat niet gaat helpen. Monica gaat weg en Nina gaat achter haar aan. Nina zegt dat ze zich zorgen maakt en dat ze het met Manu moet oplossen. Monica laat weten dat ze dat gaat doen.

Ambities

Ludo informeert bij Jonathan naar zijn ambities. Daarop antwoord Jonathan dat hij enthousiast wordt om van kansloze zaken te winnen . Jonathan spreekt af met Henk in de Koning. Hij vertelt over zijn afspraak met Ludo. Henk begrijpt niet dat Jonathan met Ludo gaat samenwerken. Jonathan geeft aan dat het puur zakelijk is. Hij probeert hem dan ook te laten inzien dat hij zich niet moet laten in palmen door Ludo. Jonathan vindt dat Henk zich geen zorgen hoeft te maken, omdat hij dagelijks werkt met types zoals hij. Ook geeft hij aan dat hij hem wel aan kan.

Wanneer Laura aan het koken is, geeft ze aan dat ze moe is en dat ze even moet gaan liggen. De volgende dag probeert ze zich te herpakken door haar hobby schilderen weer op te pakken, maar dit gaat moeizaam. Als Henk terugkomt van de Buurtsuper, treft hij een zeer somber schilderij aan. Na een poosje geslapen te hebben, gaat Laura op de bank zitten. Henk geeft aan dat hij haar schilderij heeft gezien en het anders vindt dan anders. Laura reageert hier niet op en kijkt lusteloos voor zich uit.

Dan vraagt Henk wat er aan de hand is en zegt Laura dat ze er niks meer aan vindt van het leven en ze niet weet wat het allemaal nog voor zin heeft. Henk en Janine proberen Laura op te vrolijken. Henk heeft speciaal voor hun twee hapjes klaargemaakt. Hij geeft aan dat hij snapt dat ze niet zo lekker in haar vel zit. Als Laura de volgende dag een boek zit te lezen, heeft Henk de karaoke set erbij gepakt. Laura is alleen niet in de stemming. Henk vraagt aan haar of het aan hem ligt. Maar Laura geeft aan dat dat totaal niet het geval is. Maar Henk vraagt zich toch af wat er is. Dan besluit Laura om de muziek weer aan te doen en gaat ze met Henk dansen.

Geen oprechte 'ja'

Stefano belt Julian om iets met hem te overleggen. Hij wil Merel ten huwelijk vragen, maar wil eerst toestemming van Julian hebben. Julian kan het niet over zijn hart verkrijgen om Stefano’s verzoek af te wijzen, dus hij stemt toe. Stefano lokt Merel naar het park. Merel is totaal verrast en vraagt wat hier de bedoeling van is. Dan doet Stefano zijn aanzoek. Merel hoeft niet lang na te denken en zegt ja. Vol vreugde vertellen ze het aan Ludo, Janine en Julian.

Ludo is niet zo blij met dit nieuws en laat dit duidelijk weten aan Julian waarvan Ludo denkt dat hij geen bezwaar heeft tegen het huwelijk. Julian zegt dat hij zich vergist en dat hij het aanzoek het liefst ook zou willen terugdraaien en dat hij Merel een andere toekomst gunt. Aan tafel heeft Stefano nog een belangrijke vraag voor Ludo, namelijk of hij zijn getuigen wil zijn bij het huwelijk. Ludo geeft aan dit maar al te graag te willen doen.

Julian en Merel gaan wandelen in het bos. Tijdens het lopen zegt Merel dat ze het fijn vindt hoe Julian heeft gereageerd. Waarop Julian zegt dat hij het belangrijk vindt dat Merel denkt wat goed is. Hij confronteert haar met de vraag of Merel ook ja had gezegd als Stefano niet in een rolstoel zat. Dit zet haar aan het denken. Ze gaat naar Stefano toe en laat weten dat ze voorlopig toch niet met hem wilt trouwen. Stefano vindt het jammer, maar is er ook oké mee.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!