GTST-blog: Julian woedend op Saskia
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Julian woedend op Saskia

Geschreven door Marietta Willems

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Monica vertrekt bijna met haar gezin naar Tel Avive en wil afscheid van Manu. Maar Manu vindt dit moeilijk. Hij loopt weg van Nina en Bing. Janine treft hem aan op straat. Manu laat weten aan haar hoe hij zich voelt en dat hij niet naar huis wil. Janine biedt hem aan om met haar mee te gaan. Bij Ludo en Janine thuis besluit Manu om een brief te schrijven aan Monica. Eerst heeft hij moeite om woorden te vinden, maar uiteindelijk weet hij een hele mooie brief te schrijven waarin hij onder andere beschrijft hoe blij hij is met Monica.

Deze brief laat hij aan Bing en Nina lezen die hem ook heel mooi vinden. Dan gaat hij naar Monica toe om de brief te geven en om afscheid te nemen. Ook ziet hij James nog even. Als James weg is, heeft Monica nog een cadeautje voor Manu: Een armbandje die James en zij zelf ook allebei dragen, zodat ze altijd bij elkaar zijn. Hierna nemen Monica en Manu dan echt afscheid van elkaar en verlaat Monica Meerdijk.

Grote schok

Stefano heeft gehoord dat de kans groot is dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Dit komt bij hem binnen als een grote schok. Merel en Stefano vertellen het thuis aan de rest. Ludo houdt hoop op herstel en bijt zich vast in alternatieve genezing. Een arts in Zwitserland heeft volgens hem voor fantastisch resultaat gezorgd door implantaten te plaatsen in de hersenen. Hierdoor zijn patiënten weer in staat te kunnen lopen. Ludo heeft geregeld dat Stefano gelijk kan komen.

Stefano gelooft hier niet zo in. Maar Merel vindt dit een geweldige kans en weet hem over te halen. Stefano geeft wel aan dat hij zonder Ludo wil gaan, maar natuurlijk met een verpleegkundige. Wanneer hij zijn spullen aan het pakken is, komt Rik langs. Stefano biedt hem aan om met hem mee te gaan. Rik vindt het geen probleem en pakt wat spullen thuis. Maar wanneer ze zijn geweest krijgt Stefano weer slecht nieuws. De dokter uit Zwitserland heeft scans gemaakt en daar kwam uit dat er geen herstel is van de zenuwen in dat gebied.

Aangifte

Linda wil van Bing weten of hij al iets heeft gehoord over de aanval op Luuk. Bing heeft nog niets gehoord en denkt ook dat dat niet gaat gebeuren i.v.m. het onderzoek dat maanden kan duren. Linda begrijpt het niet en vertrekt. Dan belt ze naar Merel en gaat ze naar het politiebureau. Ze doet aangifte bij Merel. Op dat moment wordt ze ook in de gaten gehouden door Kaan. Even later loopt hij de ruimte in waar Merel en Linda zitten en stuurt hij Merel weg.

Hij leest haar verklaring door en zegt even later dat hij alles heeft en dat Linda mag gaan. Verbaasd gaat ze weg. Luuk is woedend als hij hoort wat Linda gedaan heeft. Vooral omdat hij bang is dat de mannen die hem aangevallen hebben erachter komen. Als Luuk terugkomt, nadat hij even bij Laura is geweest, geeft hij aan dat hij het moeilijk vindt dat Linda niet met hem heeft overlegt om naar de politie te gaan. Linda zegt dat ze voortaan als ze iets stoms doet het overlegt met Luuk.

De waarheid

Nu Mats terug is gekomen bij Rik en hoort dat Rik de waarheid over hem weet, is hij boos. Rik maakt hem duidelijk dat hij hem is gaan zoeken uit bezorgdheid. Mats vertelt over hoe aardig de juf was waar Rik mee had gesproken en nog meer heftige verhalen over zijn verleden. Hij was vroeger anders dan andere kinderen. Juf Emma zag dat, maar zijn vader niet. Verder vertelt ie dat zijn vader ook anders was en dat zijn moeder vroeg overleed. Daardoor werd het bij hem thuis een grote rommel. Zo erg zelfs dat Mats op het toilet ging zitten met het licht uit. Ook sloot zijn vader hem wel is op.

De volgende dag vraagt Rik aan Mats waarom hij zijn naam heeft veranderd. Hierop antwoord hij dat op het moment dat Eva overleed Jeugdzorg in beeld kwam. Mats had een keuze om of bij zijn vader onder toezicht te gaan wonen, of in een weeshuis of naar een pleeggezin. Toen besloot hij weg te lopen, zodat ze hem niet konden vinden. Na dit verhaal geeft Rik hem de sleutel en zegt tegen hem dat hij zolang als hij wil kan blijven.

Duitse liefde

Saskia en Demi komen eindelijk terug naar Meerdijk. Julian heeft een groot spandoek opgehangen en Merel en Steef komen met Demi en Tom thuis. Saskia komt wat later. Het gezin is weer compleet, maar Saskia draagt een geheim met zich mee. ’s Avonds als Julian haar een cocktail brengt op het balkon, kan Saskia het niet meer voor zich houden. Ze vertelt Julian dat ze in Duitsland verliefd is geworden op iemand anders. Op een dokter genaamd Dieter, de behandelend arts van Demi.

Julian kan zijn oren niet geloven en loopt woedend weg. Saskia probeert hem nog te bellen, maar hij neemt niet op. Wanneer Henk en Laura de volgende dag langskomen en ze zich afvragen waar Julian is, verzint Saskia dat hij nog naar de Groothandel moest en vroeg moest openen. Dan komt Julian nogal verwilderd thuis en zegt dat hij zich heeft verslapen. Later geeft hij aan dat hij niet de schijn op kan houden tegen iedereen. Saskia stelt voor om het aan de kinderen te vertellen, maar Julian wilt dit absoluut niet.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!