Het Knoop Gala 2018 wordt spectaculair

Vanavond is het weer tijd voor het Knoop Gala. Dit jaarlijkse gala wordt op NPO 1 georganiseerd door de NTR en HandicapNL. Verschillende muzikale talenten met een verstandelijke beperking geven het optreden van hun leven.

Zij krijgen hierbij de hulp van verschillende Nederlandse artiesten. Voor de talenten is het ook nog eens hun eerste grote optreden. Daarnaast maken zij ook nog eens hun televisie debuut. De dromen komen uit en het plezier spat er vanaf. 

Het Alkmaars PrachtKoor zal de avond gaan openen. Zij treden met hun achtentwintig koppige koor op en zullen het nummer ‘Iedereen is anders’ gaan zingen. Het lijkt erop dat Broederliefde er een nieuwe drummer bij heeft met Janfrans. Trijntje Oosterhuis en Yannick geven een prachtig optreden die zeker de mensen zal raken. Wie weet vloeien er ook wel een paar tranen. Rapper Boef zal gaan optreden met de blokfuit van Dieke.

De talentvolle Rico bloeit helemaal op wanneer hij met zijn saxofoon en de meiden van OG3NE het podium betreedt. Yannick, John en Shalien van theatergroep Eenhoorn maken veel indruk als ze met Roxeanne Hazes hun eigen nummer ‘Dromen’ laten horen. Nick en Simon krijgen begeleiding van Marije en haar dwarsluit.

De avond zal door Paul de Leeuw gepresenteerd worden. Het gala wordt in het Koninklijk Theater Carré gehouden worden. Alle optreden worden begeleid door het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van Maurice Luttikhuis. Dieuwertje Blok peilt ondertussen hoe het achter de schermen met de zenuwen is gesteld.

Het Knoop Gala is al jaren een succes. Ieder jaar zijn de optredens heel bijzonder en ontroerend. Op deze avond wordt aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 uitgezonden. Niet alleen de sterren van dit jaar zijn daarbij, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren.

Overigens ontstond er door RTL Boulevard onduidelijk over het Knoop Gala. Doordat Paul overstapte van BNNVARA naar RTL 4 zou het Knoop Gala meeverhuizen naar de commerciële zender. Maar dit bleek niet het geval. Het zal gewoon bij de NTR te zien blijven.

Het Knoop Gala is zaterdagavond vanaf 20.25 uur te zien bij de NTR op NPO 1.

Foto: NTR

Geef een reactie