Million Dollar Island: Intimidatie en agressie betekent het einde van de eiland sessie
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Intimidatie en agressie betekent het einde van de eiland sessie

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Met nog 74 deelnemers wordt het spel voortgezet en er worden meningen gevormd over mensen. Ja ze leren elkaar wel beter kennen nu.

Mark hitst de boel lekker op

Justine en Romy praten na over het vertrek van Mark en ze zijn duidelijk met hun mening. Mark is alleen maar boos en aan het ‘neuten’. (Ik vermoed dat dit sikkeneurig betekent) en ze hopen dat Björn uit zichzelf opdondert. Maar let op meiden, want Björn hoort álles! Zeker als hij achter de meiden blijkt te staan.

Mark gooit even lekker wat olie op het vuur in zijn offensief richting Björn en bij Cindy, Shani en Jerigo vindt hij gehoor. Ze hangen aan zijn lippen dus Mark doet er nog even een schepje bovenop en vertelt het gróte geheim van de verdwenen eieren en dát zorgt voor het nodige spektakel. De maat is nu vol en de lontjes van bepaalde eilandbewoners wáren al kort, maar zijn nu helemáál weg!

Ik hoop voor Björn dat mensen een frisse adem hebben

Björn loopt niets vermoedend langs en dan gaat het hélemaal mis. Cindy, Shani en kabouter Jerigo staan zó intimiderend dicht bij Björn dat ik éven bang ben dat hij een tetter op z’n koker krijgt. Björn blijf uiterlijk gelukkig kalm wat voor nog meer agressie zorgt. Over het hele kamp is het hysterische gekrijs van Cindy en met name Shani te horen. Die gooit letterlijk haar hele ‘gewicht’ in de strijd.

Volgens mij denkt kooi-vechtster Cindy dat het hele eiland een kooi is. Ze staat om Björn heen te hopsen als een op hol geslagen Duracell konijn. Jerigo moet het niet hebben van zijn formaat, dus dan gooi je je kippenborstje maar zo ver mogelijk naar voren zodat het nog wat lijkt en dan schreeuw je er vooral heel hard bij en maak je er ‘stoere’ straattaal gebaren bij. Maar helaas, Björn blijft de rust zelf.

Waar THE F*CK zijn die eieren?

Jerigootje gaat hélemaal uit z’n postzegel en Mark kijkt het met een akelige glimlach, waar de genoegdoening van afstraalt, allemaal aan. Goed gedaan Mark. Lekker sfeertje creëren op het eiland. De voedselvoorraad van ‘Kamp Björn’ wordt vakkundig geplunderd door Cindy en het is Jerigootje die er met de bananen van tussen gaat alsof hij net de wereldtitel boksen heeft gewonnen.

Orlando hoort dat er flink geschreeuwd wordt en dat past wel in zijn straatje, dus hij komt even ‘kijken’ of er nog wat te knokken valt. Die heeft al net zo’n vooruitstekend kippenborstje als Jerigo. Wat is dat toch met die straatgasten. Een grote waffel en een hoop lucht in die bovenkamers en dan gaat het fout. Orlando geeft Steve een schop en dat doet de deur dicht voor Steve. Hij gaat naar huis, hij is er klaar mee!

Orlando voelt de bui al aankomen en probeert noch wat goed te praten bij Steve, maar die is daar niet gevoelig voor. Shani en Cindy leggen even haarfijn in kamp ‘Hotel Frieda’ uit hoe goed ze geplunderd hebben. Dat was jullie laatste actie dames want presentator Dennis van der Geest maakt zijn opwachting.Het enige echte eiland opperhoofd komt even orde op zaken stellen.

Knokken is opknokken

Ook in deze mini maatschappij op het eiland gelden er enkele regels en wetten en intimidatie en fysiek geweld passen niet op het eiland en zijn niet toegestaan. Dat was van te voren duidelijk aan de kandidaten medegedeeld en Dennis doet dat nog een keer héél duidelijk!

De actie van Shani, Cindy, Jerigo en Orlando heeft grote gevolgen samengevat in een korte boodschap. Ze mogen vertrekken en wel meteen! Goed gedaan Mark, weer 4 mensen weg en ook de relatie tussen Orlando en Lisa stopt hierdoor. Wees maar blij Lisa. Van zo’n straatvechter wordt je niet beter.

Gelukkig is Steve gebleven en de 6 bandjes moeten worden ingeleverd. Ze worden door 6 balletjes in het roulette rad verdeeld over de overige eiland bewoners. Frieda en de rest hebben door dat Mark de aanstichter is en dat hij de anderen voor zich heeft laten rellen. Daar maakt hij vast geen vrienden mee!

De bananen gaan retour naar de rechtmatige eigenaren. In het heetst van de strijd werden de zwaar bevochten bananen namelijk achter gelaten in kamp ‘Copacabana’ en Brechtje brengt ze terug.

Haaienvinnensoep op het menu

Stuw, de benjamin van het eiland met zijn 19 lentes vist al sinds hij kan lopen, dus nog niet zo heel erg lang en het is echt waar....hij vangt een heuse haai. Dat wordt een 2 gangenmenu met haaienvinnensoep vooraf. Stuw heeft een herinnering voor het leven gemaakt. Wat een toppertje!

3 teams samenstellen lijkt zo simpel

Er wordt druk overlegd tussen Brechtje, Rieneke en Arno die elk een team van 5 mensen moeten kiezen. Niet zo moeilijk zou je denken. Brechtje speelt zelf en is slim. Als je er niet op aangekeken wilt worden dat je mensen kiest, kun je de spelers het beste uit je eigen hechte kamp kiezen. Ook in kamp ‘Oceans Eleven’ houden ze de deelnemers binnen een ‘vriendengroep’. Dan blijven de bandjes in ieder geval binnen het team, alhoewel Rieneke zélf niet speelt.

Beetje jammer dat Arno roet in het eten gooit. Hij beslist zonder overleg en pikt 2 spelers uit het kamp van ‘Oceans Eleven’. Daar gaat het plannetje van ‘Oceans Eleven’ en dat zaait kwaad bloed! Het hele plan valt in duigen. Joachim zit ineens in het team van Arno. Opnieuw plannen dus. Björn staat ook op het bord, maar dat boeit hem niet. De zee en de omgeving, daar doet hij het voor!

Als aapjes in 3 kooien

Het spel wordt gespeeld en is simpel. 5 mensen in een kooi, graaf de sleutel op, verplaats de kooi, graaf nog een sleutel op enz enz en bevrijd jezelf en je team. Dan ben je de winnaar en mag je de bandjes in de schaal verdelen onder je team. Iedereen moet vooraf 1 bandje inleveren, dus 10 bandjes te verdelen onder de winnaars.

Team Brechtje gaat als een razende en is als eerste bij het laatste vak. De voorsprong lijkt niet meer in te halen maar niets is minder waar. Het is uiteindelijk het team van Maud. Zij gaan er met de winst vandoor! Oceans Eleven pakt de winst! De 10 verliezers mogen zelf bepalen aan wie ze een bandje geven en Pitbull René zit smachtend te kijken en af te wachten, maar hij blijft met lege polsen achter.

Wie vertrekt er vóór D-Day?

In de arena komt de onvermijdelijke vraag wie er vrijwillig vertrekt en voor mij toch wel onverwachts, besluit rode Evi met 60 K om haar pols het eiland te verlaten! Mark heeft het slecht en overweegt ook naar huis te gaan. Pitbull René vraagt rechtstreeks aan Mark of hij zijn bandje mag áls Mark naar huis gaat. Hij wil namelijk zeker nog niet weg. Ik zou maar niet geloven wat Mark zegt beste René, uit zijn mond komt niet veel goeds.

Koffers worden gepakt, Evi huilt uit bij haar vrienden en heeft het er duidelijk moeilijk mee en dan zitten ze er allemaal. Maar liefst 7 mensen gaan vrijwillig weg en dat zijn veel meer bandjes dan 7 bandjes, want Evi heeft alleen al 6 bandjes.

Een slechte gezondheid of een gekwetst ego?

Mark vertrekt ook en kiest duidelijk voor zijn gezondheid. Tuurlijk Mark. Björn kan er alleen maar smakelijk om lachen. De grootste bek vertrekt het eerst. Z’n gezondheid m’n neus! Pitbull René wacht in spanning af aan wie Mark zijn bandjes geeft, maar hij heeft dikke pech! Mark geeft zijn bandje aan ‘Opa Arie’ die geen enkel bandje meer had. Hij is de oudste bewoner van het eiland.

En dan komt het bericht dat het morgen D-Day is en iedereen zonder bandje moet dan vertrekken. Het zijn er nu nog 63....maar dat zal na morgen anders zijn! Tenzij je van iemand een bandje krijgt is het dikke doei voor de mensen met een kale pols! In bepaalde kampen waren daar afspraken over gemaakt en ik ben benieuwd wat daar van overblijft.

Coming up: Brechtje zit er doorheen, vieze actie’s en wat gebeurt er met Björn?

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!