NPO-Fonds vernieuwt regelingen voor drama en documentaire

Het NPO-fonds heeft vandaag acht nieuwe regelingen geopend voor drama en documentaire. Het gaat om regelingen voor onder andere podcasts, webdrama, documentaireseries en een meester-gezel regeling voor scenarioschrijvers. Dat heeft de NPO dinsdag laten weten. De nieuwe regelingen – een pilot voor 2018 en 2019 – zijn tot stand gekomen in nauw overleg met meer dan vijftig makers, producenten, eindredacteuren en scenaristen.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur NPO: “Het fonds is er voor de makers. Zij zijn degenen die de programma’s maken.” 

Rijxman vervolgt: “Daarom zijn wij met hen in gesprek gegaan. Hoe kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen, maar vooral bij het snel veranderende mediagebruik van het publiek. Makers weten dat als geen ander. We hopen dat met deze vernieuwing beginnende én ervaren makers nieuwe wegen inslaan.” De laatste nieuwe regeling is er voor platformonafhankelijke combinaties van online, lineair, audio en/of videoproducties. Bouwsema: “We zijn benieuwd naar de inventiviteit die dit losmaakt.”

Nu de regelingen bekend worden gemaakt, kunnen makers vanaf 2 oktober nieuwe aanvragen indienen. In de loop van 2019 worden de regelingen door het fonds geëvalueerd.

Foto: NPO / Jan Willem van Hofwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *