Fleur Wallenburg volgt Lara Billie Rense op bij Nieuws en Co
Bron: NOS

Fleur Wallenburg volgt Lara Billie Rense op bij Nieuws en Co

Geschreven door Pieter Jongsma

Fleur Wallenburg is de nieuwe presentator van het NPO Radio1 programma Nieuws en Co. Ze volgt Lara Billie Rense op, die na 12,5 jaar besloten heeft om zich te richten op andere werkzaamheden.

Fleur begon in 2006 bij de NOS als nieuwslezer op jongerenzender 3FM. Dat deed ze vooral in de ochtendshow van Giel Beelen. Wallenburg: “Ik presenteer Nieuws en Co net een jaar, eerst alleen op vrijdag, en sinds dit jaar op donderdag en vrijdag. De afgelopen weken heb ik eigenlijk alleen maar Nieuws en Co gedaan met al die extra uitzendingen over de oorlog in Oekraïne. Het is dus supersnel gegaan, maar ook wel natuurlijk. Ik vind het zo leuk om te doen. Het programma past me ook, het tijdstip is heerlijk en de collega’s zijn geweldig.”

Lara Billie Rense was 4,5 jaar presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Daarna maakte die de overstap naar het NOS Radio 1 Journaal in de middag, dat later opging in Nieuws en Co, een co-productie van NOS en NTR. Als zzp’er wil Lara Billie onder meer andersoortig mediawerk gaan doen.