Rachid Finge en Joeri Stubenitsky nieuwe vaste NOS op 3-nieuwslezers op NPO 3FM

Rachid Finge en Joeri Stubenitsky nieuwe vaste NOS op 3-nieuwslezers op NPO 3FM

Geschreven door Pieter Jongsma

NOS-nieuwslezers Rachid Finge en Joeri Stubenitsky zijn vanaf deze zomer de vaste nieuwslezers van NOS op 3 in de radio-uitzending van Giel Beelen op NPO 3FM. Fleur Wallenburg, de huidige nieuwslezer in de ochtend, verhuist naar de middaguitzending van radio-dj Frank van der Lende.

Rachid Finge en Joeri Stubenitsky nemen samen het stokje van haar over. Ze zijn doordeweeks om en om (week op, week af) bij Giel te horen, tussen 06.00 en 10.00 uur.

“Uitslapen!” “Ja eindelijk, na zes jaar”, grapte Fleur Wallenburg vanochtend in de uitzending van Giel, waarin haar verhuizing naar de middaguitzending werd aangekondigd. Eerder kondigde nieuwslezer Bart Jan Cune zijn vertrek naar Radio 538 aan, waardoor er in de uitzending van Frank van der Lende een plek ontstond. Fleur Wallenburg is hier vanaf maandag 29 juni te horen.

Rachid Finge (29) is sinds 2006 nieuwslezer bij NOS op 3 én (sinds 2013) daarnaast tech-redacteur. Hij ging in 2005 aan de slag bij de NOS als redacteur voor NOS Teletekst en radiobulletins. Een jaar later, op zijn twintigste mocht hij – toen een collega-nieuwslezer zijn stem kwijt was – op de radio debuteren als nieuwslezer. Rachid Finge: “Ik wil al sinds ik klein was het nieuws lezen, dus dat ik dat nu kan doen in het programma van de meest veelzijdige dj van ons land, is een droom die uitkomt. Ik zie de wekker straks met een glimlach tegemoet."

Joeri Stubenitsky (26) is ook een bekende bij de radio. Hij begon in 2006 als verslaggever van NOS Headlines (de voorloper van NOS op 3) en ging in 2008 aan de slag als redacteur voor Teletekst, NOS.nl en het radionieuws. Stubenitsky is sinds 2009 voor de NOS nieuwslezer op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 6 en FunX en daarnaast voice-over van het NOS Journaal op televisie. Joeri Stubenitsky: “Na een paar jaar invallen is het fantastisch nu deze vaste stek te hebben bij 3FM. Het betekent vroeg opstaan, maar ook werken met top collega’s en goede dj’s, dus ik heb er veel zin in!”

Karina ter Horst, chef van NOS op 3 is blij dat ze Rachid Finge en Joeri Stubenitsky vast aan haar redactie kan toevoegen: “Rachid Finge en Joeri Stubenitsky hebben zich beiden de afgelopen jaren bewezen als uitstekende nieuwslezers. De mannen zijn een mooie toevoeging aan het team van NOS op 3, met ieder hun eigen stem en eigen manier van nieuwslezen.”