Showbizznetwork weekoverzicht - week 26 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 26 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Thé Lau, De Nationale IQ Test, Trijntje Oosterhuis en Temptation Island in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 26, de laatste voor de zomerstop!

Het Nederlandse productiebedrijf Eyeworks heeft sinds afgelopen maandag Warner Bros International Television Production Nederland, daarmee verdwijnt de bekende naam Eyeworks uit het televisielandschap. De naamsverandering is een gevolg van de verkoop van het productiebedrijf aan Warner Bros. Warner Bros heeft in februari alle vestigingen in vijftien landen overgenomen.

NOS-nieuwslezeres Fleur Wallenburg maakte maandag bekend te stoppen met het lezen van het nieuws in de 3FM-ochtendshow Giel, met Giel Beelen. NOS-nieuwslezers Rachid Finge en Joeri Stubenitsky nemen het stokje van Fleur over en zijn vanaf deze zomer de vaste nieuwslezers in is ochtendshow van Giel Beelen. Fleur gaat vanaf deze zomer het nieuws lezen in de show van Frank van der Lende.

De Haagse jazz- en popmuzikant Wouter Hamel neemt in het derde seizoen van Linda’s Zomerweek het muzikale stokje over van de Amsterdamse muzikant Ruben Hein. Ruben verzorgde tijdens de eerste twee seizoenen de muziek in het interviewprogramma Linda’s Zomerweek van Linda de Mol, maar in het derde seizoen zal Wouter de muzikale steun en toeverlaat zijn van de RTL4-presentatrice.

GTST-acteur Beau Schneider en zijn broer Olivier gaan samen met hun vader Eric voor een NOS-documentaire naar Indonesië in het kader van de Indië-herdenking. Acteur Eric Schneider was acht jaar toen de Japanners Nederlands-Indië bezette. Hij kwam met zijn moeder en broertjes in een Jappenkamp terecht. Nu, zeventig jaar later, reist Eric samen met zijn twee zoons naar de plekken uit zijn jeugd.

Fockeline Ouwerkerk speelt samen met Kim Pieters en Sarah Chronis in de Nederlandse versie van de Amerikaanse serie Lipstick Jungle genaamd Meiden van de Herengracht. De serie gaat over de vriendschap van drie jonge carrièrevrouwen in Amsterdam. Fockeline speelt de rol van tv-baas Wendy, Kim speelt de rol van hoofdredactrice Nico en Sarah speelt de rol van modelabel-baas Hanna.

Het jaarlijkse BNN-programma De Nationale IQ Test verhuist na vijftien edities van BNN naar RTL4. “De Nationale Testen zijn ijzersterke merken die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn van de Nederlandse televisie. De programma’s zijn informatief en amuserend voor een breed publiek”, liet RTL-zenderbaas Erland Galjaard afgelopen woensdag weten. RTL4 komt ook met ander ‘Nationale Testen’.

Thé Lau, voormalig zanger van The Scene, is dinsdagavond op 62-jarige leeftijd overleden, dat werd woensdagmiddag door zijn management bekend gemaakt. De zanger was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Thé Lau is dinsdagavond in zijn huis in Amsterdam overleden. In 2014 kreeg Thé Lau te horen dat hij ongeneselijk ziek was. The Scene is bekend van grote hits als ‘Iedereen is van de wereld’ en ‘Blauw’.

De nieuwe 24-uurszender 24 komt met een eigen talkshow, gepresenteerd door BNR Nieuwsradio-presentator Paul van Liempt. De 24-uurszender RTL Z start op maandag 7 september met uitzenden bij KPN en Ziggo. RTL Z-zenderdirecteur Marco Louwerens is ontzettend blij met de komst van Paul. “Hij is precies de persoon die we zochten voor een dagelijks praatprogramma op het nieuwe Z.”

GTST-acteur Ferry Doedens heeft afgelopen woensdag een platencontract getekend bij CTM Music Management. De muzikale carrière van Ferry stond de afgelopen tijd op een laag pitje door Goede Tijden, Slechte Tijden, maar daar komt nu verandering in. “Officieel getekend bij CTM Music Management, kan niet wachten om vette platen te maken”, liet Doedens weten na het tekenen van zijn contract.

De ingelaste programma’s met de dinsdagavond overleden Thé Lau trokken woensdagavond veel kijkers. Ali B op Volle Toeren met Typhoon en Thé Lau trok woensdagavond 941.000 kijkers op NPO 1. NPO 3 trok met Het verhaal van Thé Lau met aansluitend zijn Afscheidsconcert 218.000 kijkers. RTL4 herhaalde op het tijdslot van RTL Late Night de uitzending met Thé Lau en trok 405.000 kijkers.

Trijntje Oosterhuis, de Nederlandse-inzending van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, is zwanger. De 42-jarige zangeres is door gitarist en producer Alvin Lewis zwanger van haar derde kindje en verplaatst daardoor een aantal optredens, haar clubtour en haar optreden in de Heineken Music Hall. Trijntje is uitgerekend in december en moet daardoor een aantal optredens dit najaar afzeggen.

RTL5 blaast het Veronica-programma Temptation Island nieuw leven in. De jongerenzender van RTL Nederland is momenteel opzoek naar kandidaten voor de relatietest. “Ken jij Temptation Island nog? Deze ultieme relatietest komt terug... bij RTL5”, aldus de zender. Temptation Island was tussen 2002 en 2009 een groot kijkcijfersucces. Er zijn in totaal zeven seizoenen uitgezonden op Veronica.

Dit was het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomerstop! Maar net als vorig jaar komen wij ook dit jaar weer met een leuke zomer-rubriek. Dit jaar presenteren wij de zomer-rubriek Even Later! In de zomer-rubriek Even Later worden verschillende nieuwtjes van één onderwerp samengevat in één bericht. Vanaf 10 juli op Showbizznetwork.nl! Lees meer over Even Later.