Recensie: DanceSing

SBS6 kwam donderdagavond met een nieuwe talentenjacht. Niet zomaar een talentenjacht, maar een hele speciale wel te verstaan. In DanceSing zoeken Johnny de Mol en Romy Monteiro naar zang én danstalent. Dus dat maakt DanceSing wel weer uniek. Want er zijn genoeg talentenjachten waarbij kandidaten moeten zingen of dansen. Deze combinatie is wel weer eens iets anders.

Maar zit je als kijker hier wel op te wachten? Alwéér een talentenjacht met onder andere Gordon en Trijntje Oosterhuis in de jury. Zij beoordelen de kandidaten op zang en Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen op gebied van dans. De interactie tussen Gordon en Trijntje is op sommige momenten wel hilarisch te noemen. Met humor alleen red je het niet. Er moet wel meer gebeuren wil deze talentenjacht het gaan redden. 

Wat DanceSing ook bijzonder maakt is de manier van auditeren. De kandidaten moet niet één maar twee keer auditie doen. Zo moeten zij eerst zingen en daarna dansen of andersom. Hiermee lopen de spanningen bij de kandidaten wel erg hoog op. Maar er zijn ook kandidaten die een ‘derde keer’ auditie mogen doen. Nu is dat natuurlijk niet helemaal eerlijk naar andere kandidaten.

Of DanceSing een grote talentenjacht gaat worden is nog maar de vraag. Is er wel ruimte voor nog een talentenjacht op de Nederlandse televisie? Want RTL heeft The Voice of Holland en Holland’s Got Talent ook al. Daarnaast zijn er ontelbaar veel talentenjachten waarbij dans centraal staat. Dus gaat DanceSing het wel redden tegenover deze grote namen?

Wat wel weer bijzonder is, is de knipoog naar Holland’s Got Talent. Zo kunnen de juryleden op een grote gouden knop drukken om iemand nog een kans te geven. Ook in Holland’s Got Talent bestaat de ‘Golden Buzzer’, waarbij een kandidaat zich direct plaatst zich voor de liveshows. Of dit een bewuste knipoog is, is niet helemaal duidelijk. Het kan natuurlijk ook puur toeval zijn.

De beelden tijdens het dansgedeelte van DanceSing zijn wel heel mooi gemaakt. Deze beelden doen erg denken aan Dance Dance Dance. Met deze speciale effecten maken DanceSing toch wel weer anders dan anders. Als de audities al op deze manier in elkaar zitten, hoe zullen de liveshows er dan uit gaan zien? Wie weet gaat de kijker hierdoor nog wel positief verrast worden.

Dan de uitzenddag, de donderdagavond. SBS6 heeft een goede keuze gemaakt om voor de donderdagavond te kiezen. Want op vrijdagavond heeft RTL 4 The Voice of Holland staan en op zaterdagavond staat Holland’s Got Talent op het programma. DanceSing zou ook prima op de zaterdagavond passen. Alleen zou het dan recht tegenover Holland’s Got Talent staan. Waarschijnlijk is dat niet helemaal de bedoeling.

Er is zeker een publiek voor DanceSing. Want eerlijk is eerlijk, DanceSing is wel weer anders. Of het publiek groot is, is nog even afwachten. John de Mol verwacht heel veel van deze talentenjacht. Bijna in elk programma was er wel aandacht voor de start van deze nieuwe talentenjacht. Nu moeten die verwachtingen zich ook waar gaan maken. Daar moet iedereen nog even op wachten. Vrijdag om 07.30 uur maakt Stichting Kijkonderzoek de kijkcijfers bekend. Dan weet SBS6 hoeveel mensen er naar deze eerste aflevering gekeken hebben.

Verder zijn Johnny en Romy een verrassend goed presentatieduo. Vooral Johnny heeft al de nodige ervaring met talentenjachten. Zo presenteerde hij bij RTL 4 onder andere Superkids en Holland’s Got Talent. Romy kent de talentenjacht ook van de andere kant. Zo was zij te zien als kandidaat in The Voice of Holland. Daarnaast presenteert zij ook programma’s voor AVROTROS.

Op Twitter wordt er volop gesproken over DanceSing. Niet iedere kijker is positief, maar er wordt wel naar gekeken. Dus wie weet heeft SBS6 een kijkcijfersucces in handen? Is dit dan het eerste (grote) succes voor SBS6 in 2019? Of wordt het toch een flop?

DanceSing is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: Nick van Ormondt (Johnny) & Nico Kroon (Romy) / Bewerking door Showbizznetwork.nl

One comment on “Recensie: DanceSing

  1. Max schreef:

    Tjonge, wat een overdreven lang betoog over het programma Dancesing. Sorry, dit noem ik niet bepaald iets nieuws, eigenlijk is het gewoon een rip-off van voorlopers als de Soundmixshow, Idols, The Voice en alles wat daar op lijkt. Ik denk dat ik DanceSingAct maar ga claimen. Nog een deel flap ouwehoeren erbij en dat is dan ook weer nieuw

    Maar weer die Gordon met zijn flauwe humor en “Overtijdse” Trijntje. Wat een dom en inhoudsloos duo. Sorry, dit mag om mij gelijk van tv

Geef een reactie