RTL Telekids terug met Poppenkast TV

RTL Telekids komt vanaf maandag 20 november met het nieuwe kinderprogramma Poppenkast TV. In een klassieke poppenkast setting leven kinderen mee met belevenissen van een aantal vaste en nieuwe bedachte poppen.

Bedenker Jan Morriën heeft een eigentijdse tv-uitvoering van een eeuwenoude traditie gemaakt. De poppen komen de kinderen vermaken en zorgen dagelijks weer voor tien minuten leuke sketches, avonturen, ondeugende streekjes, veel humor en hilarische momenten.

De poppen zijn gemaakt door Enna Dien Blink, getalenteerd poppenmaakster, theaterdier en poppenspeler. De door haar gemaakte handpoppen worden gespeeld door Lucienne Kuperus en Fritsie Duikelaar die beide hun sporen hebben verdiend met het maken en geven van talloze voorstellingen.

Jan Morriën: “Poppenkast helpt kinderen op een vriendelijke, betrokken en uitdagende manier hun fantasie te ontwikkelen. Het effect dat de poppen op kinderen hebben is magisch. Het interactieve karakter van Poppenkast zorgt voor het vergroten van de openheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Ik heb het voor mijn kleinzoon Bram geschreven omdat ik vond dat dit genre volledig op tv ontbreekt en naast alle snelle animatie series een mooi evenwicht biedt.”

Poppenkast TV dagelijks vanaf 20 november rond 10.15 uur bij Telekids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *