Suzanne Kunzeler genrecoördinator drama bij NPO

Suzanne Kunzeler is vanaf 1 september verantwoordelijk voor de drama afdeling van de NPO. Eerder gingen er al geruchten over de mogelijk nieuwe functie van Suzanne. Nu heeft de NPO het nieuws bevestigd.

Vanuit die rol functioneert Kunzeler als aanjager voor innovatief, hoogstaand Nederlands drama en is zij hét aanspreekpunt voor omroepen en producenten. Ook onderhoudt de genrecoördinator drama contacten met buitenlandse publieke omroepen en producenten, met het oog op mogelijkheden tot nauwere samenwerking. De term genrecoördinator is geïntroduceerd in het Concessiebeleidsplan 2016-2020 en is onderdeel van de integrale programmeerstrategie.

“Zo komen programma’s het beste tot hun recht op de verschillende platforms; lineair, on demand en online”, zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO. “We beginnen met iets nieuws, waarbij een belangrijke taak is weggelegd voor het populaire genre drama. De NPO vertelt met eigen series de verhalen van Nederland, over onze cultuur en onze identiteit. We gaan de komende jaren kijken hoe we het genremanagement verder kunnen ontwikkelen.”

Kunzeler vervult de rol van genrecoördinator drama naast haar werkzaamheden als netmanager van NPO 3. De functie van netmanager Zapp/Zappelin legt zij neer. De werving voor die vacature start binnenkort.

Foto: NPO

Geef een reactie