The Unmasked Singer: Is Johan ‘De Snor’ Derksen de Walrus?
Bron: RTL / William Rutten

The Unmasked Singer: Is Johan ‘De Snor’ Derksen de Walrus?

Geschreven door Miriam Boonstoppel Laatste update:

In The Unmasked Singer zoekt Miriam naar de ware identiteit van de karakters in The Masked Singer.

De borrelnootjes staan weer op tafel, en het bittergarnituurtje zit in de airfryer. We mogen weer luisteren naar de droge grappen van Nicolai, de onschuldige humor en Quinty-verdenkingen van Loretta, de lijst van TV Kantine gangers van Carlo, de altijd verliefd-op-een-karakter Buddy en de precies op de verkeerd moment meezingende Gerard als je net even goed wil luisteren wie je denkt te horen.

Ook Monica, vorig jaar de flamingo, schuift dit jaar aan bij het jurypanel. Het ontmaskeren kan beginnen!

Het Nijlpaard

De ogen van Buddy staan op scherp als er wordt gesproken over verleidelijk. Het Nijlpaard mag aftrappen, met een burlesque tintje! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een hele goede start: - proef je de sarcasme al? - Niemand, echt niemand komt in mij op die het Nijlpaard kan zijn.

S10, Nicky de Jager, allerlei namen komen voorbij, ik kan hem alleen nog niet passend maken. Al begint bij de naam Holly Mae Brood het mij een beetje te kriebelen, zou zij het dan zijn?

De Druiventros

Bij de hints van de druiventros begin ik gelijk te gissen naar Martien Meiland. Wijn, Chateau, al even uit elkaar met zijn druifje alias Erica? De stem doet me een beetje twijfelen, maar ik houd hem in gedachten. Niet een zanger, toch? 

De Walrus

Stom hé, dat als je echt denkt het te weten, maar er maar niet op komt. En als je het dan bijna weet, is het liedje voorbij, kwijt. Daar heb ik last van met de Walrus. Het kan nog wel eens een lastig seizoen worden. Puur Blanco. Het is wel van de Amsterdamse kant.

Eén persoon die door Buddy genoemd werd zal het in ieder geval niet zijn, namelijk Johan Derksen. De prachtige snor van de Walrus deed Buddy gelijk denken aan Johan, aka 'De Snor'. Maar dat sluit ik uit! Johan gaat écht niet in zo'n pak zitten.

De libelle

Heel eerlijk, die stem had ik even niet verwacht. Een sportief iemand, Estafana Polman?

Ook Jennifer hofman is flink aan het reizen met verschillende programma's? Monica weet het zeker, maar een naam? Die blijft een raadsel. Bij Gerard kom Eloise van Oranje over tafel, en ook hier is hij over de tafel gerold.

Het Stinkdier

Stinkend zaakje. Het accent doet mij denken aan Giel de Winter. Ook de navigatie en het opgejaagd, bevestigd een beetje mijn vermoedens. Waarom kloppen die stemmen dan toch de hele tijd niet!? De optie Patrick Martens zoals het lichtbolletje boven Loretta boven haar hoofd aan plinkt, houd ik open. Rob Kemps?

Ontmaskerd!

Als eerste mag de Druiventros afscheid nemen van het podium van The Masked Singer, wie zou er in zitten? Ik zet hem in op Martien. Het is: Bert van Leeuwen! Zat ik er even naast zeg, jeetje.

Als tweede mag de Libelle wegvliegen. Ik vind het lastig, ik denk dat ik mijn vlucht mis doordat ik te lang zit te malen. De Jury is bijna unaniem, Jamie Vaes? Het is: Dionne Stax! Ooooja, uh. Nee, het kwartje valt niet.

De kop is eraf!

Een moeilijke, als je het mij vraagt! Ik hoop dat jullie met me mee sparren, wie zitten er toch in het stinkdier, de walrus en het Nijlpaard? Zitten mijn vermoedens goed?

Word lid van onze Facebook-groep en deel jouw theorieën over The Masked Singer.