Molspiracy: De R is in maand, én in Wie is de Mol?
Bron: AVROTROS/ Joy Hansson

Molspiracy: De R is in maand, én in Wie is de Mol?

Geschreven door Wilma Schotman Laatste update:

Elke dinsdag deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol?

Topi... Zaterdag 20 januari, we zitten klaar voor aflevering 3. Vanavond smullen we van een TOPIPOUCE!

Jaja het duurde even maar we komen er in qua lekkernij. De waarzegster heeft tegen Babs, Jip en Justin gezegd: “Yu willneedit in the foeture”. Nou ik kan je vertellen dat de TOPIPOUCE naar meer heeft gesmaakt. Dus dit staat zeker in de toekomst nog een keer op tafel!

Marriachiband… music please!

De 1e opdracht is een opdracht met een “vrolijke noot”. De Marriachiband is opgetrommeld en mag voor de kandidaten de violen stemmen en de kelen smeren.

De alcohol vloeit rijkelijk en zo ook bepaalde tongen van de kandidaten, want de Marriachiband zingt het ene liedje naar het andere, op verzoek van enkele kandidaten. Tussen het zingen, lachen, een enkele kus en de losse heupjes van Tooske door, moeten er vragen over de nummers worden beantwoord.

Bij de eerste twee nummers vindt iedereen het nog leuk. Maar er ontstaat wrijving wanneer het ene deel van de groep steeds fanatieker wordt. En dan valt het bedrukte gezicht van Rian op. Want Rian heeft wel door dat er steeds meer vragen goed beantwoord worden door de groep. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je ziet haar twijfel. Hoe zorgt ze voor een valse noot? Gelukkig voor haar zorgt Justin ervoor dat de “violen stemming” stopt.

Voorkennis?

Na het jolige tafereel aan tafel is het de volgende dag tijd voor “afstanden” lopen. Nou Rian doet mee aan het spel, maar of ze er echt een deel van uitmaakt? Ze loopt tijdens het spel “stad en land af”, maar ze snapt niet wat ze moet doen. Als ze op de eindplek zijn aangekomen om de puzzel op te lossen, denkt Kees te weten hoe het moet, onze “Topotopper“. Rian laat het allemaal gebeuren, maar als Rick verteld hoe de opdracht opgelost had moeten worden, heeft Rian de antwoorden op een papier in haar handen. Voorkennis?

De kandidaten denken na het maken van de test klaar te zijn, maar bij Wie is de Mol is niets wat het lijkt.

Rian is gelijk enthousiast over de worstelwedstrijd en geeft aan de wedstrijd te willen zien. Ze lijkt erop voorbereid te zijn, want ze is al helemaal opgedoft om mooi op de selfie te komen, dan is het toch bijzonder dat alleen Tooske en de neus van Rian in beeld komen.

Maar misschien verklapt de titel van de opdracht iets? “eR over worstelen”. Normaliter is het, erover worstelen. Is dit uit z’n verband getrokken omdat Rian de mol is?

Na deze muzikale uitzending, met een opdracht waar goed je bij na moest denken en een interessante worstelwedstrijd met fantastische tekenskills, moest Justin de groep helaas verlaten.

Op naar volgende week, met wellicht nieuwe speculaties…of gaan we een tunnel in?