Mollenjacht: Zit de Mol op dezelfde kleur stoel als de afvaller?
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Mollenjacht: Zit de Mol op dezelfde kleur stoel als de afvaller?

Geschreven door Jolanda van Beusichem Laatste update:

Elke woensdag verzamelt Showbizznetwork.nl de opvallendste, leukste en meest interessante theorieën van de WIDM Discord-leden.

In het speurwerk naar de Mol kan elk detail van belang zijn. Een fascinerende observatie dit seizoen is het patroon van de stoelkleuren tijdens de eliminaties. Daarnaast lijken twee kandidaten opvallend in verband te staan met de titels en inhoud van de afleveringen: Anna en Kees. Maar wat betekenen deze verbanden precies?

Aflevering 1: "Handje Helpen" 

De titel van de eerste aflevering was "Handje Helpen". Interessant genoeg onthulde Anna in een interview met de Volkskrant dat ze in haar studententijd handmodel was. Ze beschreef het als een droombaan waarbij ze soms 400 euro per dag verdiende, zoals te zien in een reclame van Karvan Cévitam Go waar haar hand het flesje neerzet. Deze specifieke link tussen Anna's verleden en de titel van de aflevering kan meer zijn dan een toevalstreffer. 

Aflevering 3: "Vragenvuur" 

De derde aflevering droeg de titel "Vragenvuur", en bevatte een pubquiz met een vraag over de betekenis van het woord "desperado", wat crimineel of voortvluchtige betekent. Opmerkelijk genoeg staat Kees in zijn werk bekend om het opsporen van voortvluchtigen en criminelen. Bovendien riep hij zelf het antwoord op de vraag aan tafel. Deze connectie tussen de afleveringstitel, de inhoud van de pubquiz en Kees' beroepsleven is te opvallend om te negeren. Elk detail kan een diepere betekenis hebben. Zijn deze overeenkomsten bewuste hints van de makers, of slechts toevalligheden?

Het patroon van de stoelkleuren

Het is opvallend dat Rian elke week op dezelfde kleur stoel zit als de kandidaat die afvalt. Is dit een bewuste aanwijzing of puur toeval? Laten we de stoelkleuren en de zitplaatsen van de kandidaten tijdens de drie eliminaties eens bekijken:

  • Eliminatie 1: Roze stoel: Babs (afvaller), Rian
  • Eliminatie 2: Paarse stoel: Jip (afvaller), Rian
  • Eliminatie 3: Gele stoel: Justin (afvaller), Rian

Meepraten én je eigen theorieën delen? Word lid van de WIDM Discord!