Mollenjacht: De betekenis achter Anna’s witte nagellak
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Mollenjacht: De betekenis achter Anna’s witte nagellak

Geschreven door Jolanda van Beusichem

Elke woensdag verzamelt Showbizznetwork.nl de opvallendste, leukste en meest interessante theorieën van de WIDM Discord-leden.

Aflevering 7 van Wie is de Mol? stond bol van spannende opdrachten die de kandidaten tot het uiterste dreven. Van een muzikale uitdaging waarbij de kandidaten deelopdrachten voltooiden om een orkest te dirigeren, tot een brunchservice in het idyllische Cuzama.

De aflevering bereikte een climax met een psychologisch spel waarbij kandidaten moesten kiezen tussen het inzien van finalevragen of het bieden op een vrijstelling, wat de strategieën en allianties binnen de groep op scherp stelde. Elk detail kan een belangrijke sleutel zijn in het ontmaskeren van de Mol. Wat is er bij de kijkers opggevallen in deze en vorige afleveringen?

De meloen-ketting 

Tijdens de kleurrijke tuktuk opdracht viel een klein, maar mogelijk cruciaal detail op: een ketting met een meloen, een anagram voor 'een mol.' Deze ketting werd gedragen door een feestganger genaamd Ana, die niet toevallig in de tuktuk van kandidate Anna zat.

Deze subtiele hint lijkt te suggereren dat Ana, of wellicht Anna, een diepere rol speelt in het spel. Is deze ketting een zorgvuldig geplaatste aanwijzing van de Mol, of slechts een misleidende toevalstreffer?

De A-noot in Vader Jacob

In de eerste opdracht met Kees en Sor was er een mol op de A-noot in het spel 'Vader Jacob'. Interessant genoeg refereert deze A mogelijk naar Anna. 

Rian's vergissing

Tijdens de alfabetische dorpelingen opdracht, veroorzaakte Rian een fout door te zeggen dat 'Charlie' eigenlijk 'Carlos' heette. Deze verwisseling had invloed op de volgorde en leidde tot een mislukking van de opdracht. Is dit een simpele vergissing of een doelbewuste actie van de Mol?

Witte nagellak 

In een seizoen waarin elk detail telt, trok de witte nagellak op de spelkaarten de aandacht. Deze nagellak, ook gespot bij Anna, zou een verborgen hint kunnen zijn, vooral gezien de afleveringstitel "Een handje helpen". De verbinding tussen de nagellak, de handen op de kaarten, en Anna's aanwezigheid zou kunnen wijzen op een diepere betekenis. 

Anna's verjaardag 

De eerste aflevering, gekenmerkt door de opdracht "Dia del Topo", bevatte een intrigerende zin: "Welcome on the day of the mole". Dit viel samen met Anna's verjaardag, een samenloop die de aandacht trok. 

De analoog test

De keuze voor een analoge test in plaats van een digitale wekte speculatie op. De woordspeling met 'analoog' en 'Anna loog' kan een bewust geplaatste hint zijn van de makers. Dit kan een indirecte manier zijn om aan te duiden dat Anna de Mol is.

Kees en de schilderijen 

Tijdens de schilderijen opdracht werd een opmerkelijk feit onthuld: slechts 12 van de 25 schilderijen werden gevonden, waarvan 11 vals waren. Kees, die de cijfers voorlas - naar verluidt omdat hij zijn bril niet bij zich had - had een perfecte positie om de cijfers van de valse schilderijen te noemen en de echte te negeren. Dit resulteerde in het vinden van slechts één echt schilderij. Was dit een slimme zet van Kees als Mol?

Sleutelpositie bij de microfoon

​Na Anna's vertrek van de microfoon nam Kees deze sleutelpositie over. Hij las een envelop voor, maar er ontstond twijfel of dit de juiste envelop was. Er had een jaartal op de borden moeten staan, maar dat was er niet. Kees leek al een beetje te rommelen met de enveloppen, terwijl Anna een andere envelop in zijn zak deed. Heeft Kees bewust de verkeerde envelop voorgelezen om verwarring te zaaien?

Het bondje van Rosario en Fons

In aflevering 1, waarin Fons test of Rosario zou liegen over het stemmen op Rian tijdens de openingsmissie, kan het begin zijn van een bondgenootschap tussen hen. Deze theorie wordt ondersteund door de officiële erkenning van hun alliantie in aflevering 6, waar ze probeerden Tooske en Babs van de wijs te brengen.

Fons heeft bijna elke aflevering op Anna gefocust, en een van Rosario's weinige bekentenissen over zijn verdenkingen dit seizoen was dat hij in aflevering 1 dacht dat het Anna of Jip was. Opmerkelijk is ook dat Rosario tegen Babs zei dat hij iedereen verdacht, behalve Anna, wat kan wijzen op een poging om zijn ware verdenkingen over Anna te verbergen? 

Meepraten én je eigen theorieën delen? Word lid van de WIDM Discord!