Molspiracy: Speelt Anna een valse noot?
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Molspiracy: Speelt Anna een valse noot?

Geschreven door Wilma Schotman

Elke week deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol?

Vanavond smullen we bij de zevende aflevering van zelfgemaakte Bossche bollen. Wát een werk! Het aanrecht leek op een weiland vol mols hopen! Maar we kijken verlekkerd vooruit 'the foeture' in en gelukkig... als de chocola is uitgehard laten we ons de zelfgemaakte molshopen lekker smaken.

Valse noot

De eerste opdracht begint met de tune van Wie is de Mol, gespeeld door een orkest. Kees is ontroerd als grote fan van klassieke muziek. Rosario is in zijn nopjes want hij kent de kneepjes van “het vak” door zijn deelname aan Maestro. Rian en Babs zijn vooral onder de indruk, Fons kijkt bedachtzaam en Anna acteert op haar allerbest dat ze de opdracht goed zullen voltooien.

Tijdens de opdracht valt Fons op, door extreem zijn best doen om te mollen, baalt hij er zo van dat hij dit jaar niet de mol is? Hij probeert in ieder geval alles uit de kast te trekken om zichzelf verdacht te maken. Laten we het nog kort over Kees hebben, #klaar is Kees. Hij laat Rian het “vuile werk” opknappen en gaat er zelf naast staan met de handen in de zij.

Wat heerlijk voor de mol om ook eens kandidaat te spelen. Haar rol als mol wordt nu even ingevuld door passieve Kees en “expres mollende” Fons. Anna had tijdens de opdracht ook niet echt de kans om te mollen met de fanatieke Babs aan haar zij. Maar zagen we in de opdracht een hint naar Anna? Op de muziekbalk bij de opdracht van Rosario en Kees zie je de muzieknoot A, en de G sleutel. A G, Anna Grimbrêre?

Ketting van Ana

De Tweede opdracht mogen de deelnemers lekker door Mexico tuffen op een tuk tuk. Kees en Rosario worden omgetoverd tot plaatselijke ‘keukenprinsen’ en verwelkomen de gasten voor de brunch. 

Wat opvalt is dat Anna gelijk aangeeft te willen rijden. Voorkennis? Zorgt ze voor verwarring door een heel verhaal te houden over de beroepen van de gasten, terwijl ze weet dat dit niet relevant is? Gast ‘Ana’ valt op, zij draagt een ketting met daarop een meloen, symbool voor mol. 

De kandidaten komen 1 voor 1 bij Rick en hij doet ze een voorstel. Fons en Rosario willen graag voorkennis. Maar de pot wordt nog minder gespekt. Nu lijkt dit natuurlijk heel verdacht. Maar wat als de makers de aflevering zo hebben gemonteerd dat Anna als laatste aan de beurt was? Dan maakt het niet meer uit wat ze biedt, want ze weet al dat er 2000 euro uit de pot is. 

Tunnel

Na de test moet Babs helaas voor de tweede keer de groep verlaten. Hierin valt iets op, ze zegt in haar biecht op twee personen te zitten. Dit lijken Rosario en Anna te zijn. Ze heeft naar eigen zeggen op één iemand ingezet. Rosario? Want als zij en Rosario nog over zijn om het scherm te zien, zie je aan haar gezicht dat ze weet dat zij de afvaller is.

Rosario mag vervolgens van Babs de penningmeester worden. De pot met geld vertrouw je toch niet toe aan de mol? En een andere belangrijke vraag: kruip ik definitief de Anna-tunnel in? Ik ben benieuwd of ik volgende week nog een andere afslag neem.

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!