Molspiracy: Zag Charlotte dit nou echt over het hoofd of was dit een mollenactie?

Molspiracy: Zag Charlotte dit nou echt over het hoofd of was dit een mollenactie?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Rik begint deze aflevering lekker in de regen met een paraplu. Het intro speelt zich weer af en ik realiseer mij nu dat er nog maar vijf kandidaten in het spel zitten. Wat gaat het spel toch weer ontzettend snel. De kandidaten praten na over Joshua en dat ze daar wel geschokt van zijn. Maar dat vond ik helaas ook want daardoor ben ik veel punten kwijtgeraakt. Maar ik gok dat veel molloten hun punten kwijt zijn aan Joshua.

Brieven – bus

Ze zitten echt in een ontzettend schattig busje met deze opdracht. De opdracht wordt dan ook pas uitgelegd bij de eerste halte. Wat mij erg opvalt in deze opdracht is dat eigenlijk Charlotte per se halte vier wil. Maar ik begin eigenlijk wel in een Charlotte tunnelvisie te raken helaas. Charlotte plaatst wel een hele rare opmerking met dat ze niemand de jokers gunt maar dan liever de €500 euro uit de pot haalt. Ze heeft al €5000 euro ingezet in de vorige aflevering. Ze is wel lekker bezig. De rest liegt over de haltes en Marije vertelt heel eerlijk dat ze dit weet. Ze vertrouwen elkaar echt niet meer, de dynamiek is zo ontzettend veranderd nu. Ze hebben €600 euro verdiend met deze opdracht.

Ze willen het geld gaan tellen. Zo ineens zegt Marije dat ze graag penningmeester wil worden. Maar Splinter wil wel graag de penningmeester blijven. Maar de groep besluit toch om bij Splinter te blijven. 

Ontsnappen

Wow, wat goed hoofd gerekend van Charlotte en Splinter samen. Rocky ontsnapt als eerste uit haar cel en bevrijd hierbij ook Renée. Even serieus, als ik in een escape room zou zitten dan bekijk je toch de hele kamer van boven naar beneden en ook in alle hoekjes? Maar Charlotte besluit om niet naar het plafond te kijken. Wat erg opvallend weer! Marije gaat hierbij weer niet zo lekker, maar moet wel toegeven dat wat Marije moet voltooien ook wel erg lastig is. Het zit Marije ook niet mee in deze aflevering. De rest ontsnapt op tijd en staan samen buiten. En wat blijkt nu? Ze verdienen geen geld omdat Marije niet buiten staat. Lekker gedaan mol om Marije te negeren en de rest wel naar buiten te helpen!

Onder druk zetten

Wat is dit nou weer voor een heftige intro en muziek voor deze opdracht. Maar terecht ook want wat gaat dit heftig worden. Ik kan nu wel al zeggen dat alle kandidaten lekker voor zichzelf gaan spelen. En ja hoor, ze rennen voor hun leven en stemmen één voor één elkaar eruit. En wat mij dan wel weer opvalt is dat ze op het laatste moment het geld allemaal pakken. Na hard gerend te hebben en allemaal hard gestreden te hebben wint Renée. Van alle kandidaten had ik dit nou weer niet gedacht. 

Test en executie

Ik moet wel even opbiechten dat ik stiekem de punten afgelopen week heb veranderd. Mijn punten heb ik veranderd naar Splinter en Charlotte. Marije is voor mij echt niet de mol meer. Wat ze al gezegd heeft in deze aflevering. Ze is echt een open boek. Renée kiest voor Marije en Charlotte die niet hun scherm hoeven te zien. Maar na de twee groene schermen van Splinter en Rocky, gaat er deze aflevering niemand naar huis. Dit betekent dus dat officieel één van de drie dames een rood scherm had gehad. Als laatste beeld zie je dat Splinter dit test dan ook super goed gemaakt heeft want hij heeft nog gewoon de twee jokers over! Ik ga mijn punten toch maar weer inzetten op Charlotte. (Tunnelvisie) En toch ook nog op Splinter. Waarom? Omdat ik het gewoon nog echt niet weet en niet op één kandidaat durf te stemmen…

Tot volgende week!