Molspiracy: Was dit een molactie van Joshua of gewoon ontzettend stom?

Molspiracy: Was dit een molactie van Joshua of gewoon ontzettend stom?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

En daar is dan alweer aflevering 2 van Wie is de Mol? Ze blikken natuurlijk eerst even terug naar vorige week. Ze praten met z’n allen na over de eerste afvaller en vinden dit ook erg jammer behalve Rocky, zij is bij dat ze er niet uit is en hierdoor nog langer in het spel mag zitten. Het intro begint weer en eigenlijk vallen mij elke keer weer nieuwe dingen op. Omdat je er elke keer weer op een andere manier weer naar kijkt. 

Om de tuin leiden

Wauw wat is dit een mooi kasteel. Joshua en Lakishme gaan naar de controlekamer. Zodra ze hier aankomen blijkt het toch een andere opdracht te zijn dan verwacht. En geven ze geheime opdrachten door de die groepjes moeten uitvoeren. Alleen mogen Florentijn en Renée dit niet doorhebben. Misschien dat de mol ook wel rondloopt in het kasteel of de tuin en ook dus die geheime opdrachten hoort. Of Joshua heeft de verkeerde portofoon gepakt, of Florentijn negeert Joshua want het lijkt alsof hij niks hoort. Ik vind het echt hilarisch dat Renée maar telkens niks door heeft. Het blijft bijzonder dat het andere groepje maar niks hoort en dit dan ook niet uitvoert. 

En dan… Joshua heeft de portofoons toch omgedraaid en Florentijn heeft alles gehoord wat hij gezegd heeft. Maar hij laat niks van zich merken. Wat is Joshua toch een sukkel! Typische mollenactie misschien? De opdracht is afgelopen en vraagt Rik aan Renée en Florentijn of ze iets gemerkt hadden. Florentijn kiest voor het geld. Renée kiest voor haarzelf en moet daarbij 1 opdracht opnoemen die ze uitgevoerd hadden. Dit had ze fout en krijgt ze geen joker. Daarbij krijgt dus dat groepje wel 700 euro. En toen kwam de rest erachter dat het andere groepje niks verdiend heeft omdat daar iets mis is gegaan.

Joshua doet net alsof hij alles goed deed en maar niet snapte wat er mis is gegaan. Maar checkt bij Florentijn en hij zegt dat hij van niks weet. Joshua blijft maar praten en uitleggen wat hij denkt dat er gebeurd is. Maar je merkt aan de groep dat niemand hem geloofd. Ik vind het ook wel een beetje sneaky van Florentijn maar ook wel weer heel slim gespeeld om niks te zeggen.

De dans ontspringen

Het beeld gaat over naar een donker kasteel waarbij je een muziekdoosje hoort afspelen. Het lijkt wel een horror house. De kandidaten quoten Ellie uit het vorige seizoen: Etherdiscipline! De opdracht begint en Joshua doet de portofoon uit omdat het de ballerina’s afleidt. Dit is alweer verdacht. Maar speelt het spel wel weer slim. Hij vindt later ook een joker in een grote kamer. Het leek wel alsof hij daarnaar op zoek was. Dan loopt Lakishme in die kamer (denk ik) en zij ziet wel een tekst op de muur staan. Hoe kan dit nou? Uiteindelijk blijven Lakishme en Rocky over en hebben ze 400 euro voor de pot verzameld. Joshua is de joker kwijt dus dat was een kansloze actie. 

Dan zie je dat na de opdracht Splinter en Joshua samen een gesprekje hebben. Splinter vraagt duidelijk aan Joshua of hij de mol is. Joshua antwoordt hierop dat hij wel en niet de mol kan zijn. Maar zegt duidelijk dat Splinter niet op hem moet stemmen om dan nog wel kans te maken in het spel te blijven. Maar Splinter moet wel doorgeven aan de rest dat hij wel op Joshua gaat stemmen en hem ook de mol vindt. Misschien wel een slimme zet. Als Joshua niet de mol is.

Symbolisch bedrag

Renée is echt alweer verschrikkelijk chaotisch. Ik vind wel dat Florentijn duidelijks spreekt naar het grondteam. Maar of hij hiermee aan het mollen is geen idee. Wat wel opvalt is dat Erik goed door heeft dat hij een verkeerd bordje gaat omrijden maar Splinter dit aan hem heeft doorgegeven. Toch doet hij dit en vraagt Florentijn hierna om het nog een keer te herhalen. Dit bleek dus inderdaad fout te zijn. Maar Splinter zegt hierbij dat hij dit doorgekregen heeft van Marije dus het niet zijn fout is. Ze verdienen 700 euro met deze opdracht. Er komt een sarcastische ‘jeej’ naar buiten van de groep.

Test en executie

Er zijn wel wat mensen die op Joshua stemmen vanwege zijn acties. Splinter vertrouwd Joshua en stemt niet op hem. Maar veel kandidaten gaan ook spreiden over minstens 4 personen. Marije verzekerd aan de kijkers dat zij echt niet de mol is. Jaja hier gaan wij nog achter komen later denk ik dan maar. De tweede afvaller van deze aflevering. Yes! Mijn mollen zitten nog in het spel. Maar helaas moet Erik de Zwart het spel verlaten. De kas wordt hierdoor doorgeschoven naar Splinter maar wat mij wel opvalt is dat Joshua de kas ook graag wil en voor mij gevoel erg op de kas aast. 

Dit was het weer! Er viel mij veel op in deze aflevering zoals je kan lezen. Ik zet mijn punten weer in op Rocky en Joshua. Tot volgende week!