3FM-deejay bezwijkt onder presentatiedruk

NPO 3FM-deejay Domien Verschuuren heeft zich vorige week ziek gemeld, omdat het hem allemaal even te veel werd. Zo liet Verschuuren vanochtend weten in zijn radioprogramma.

“Ik word soms gewoon knettergek van al die anonieme schreeuwertjes die zeggen hoe kut je bent”, liet Domien weten. “Ik was niet ziek, ik had geen griep. Ik voelde me eigenlijk kiplekker, behalve in mijn koppie. Ik zat er zó slecht in.” De DJ besloot een paar dagen thuis te blijven en dat deed hem goed.

“Ik zit weer op tachtig procent denk ik en de komende dagen kom ik weer richting honderd procent.” Domien snapt dat het gek kan overkomen. “Want je bent dj, je hebt het leukste beroep van Nederland en je doet het allermooiste werk dat er is. Dat is ook zo, maar soms is het allemaal iets te veel en ga je gebukt onder sociale druk en prestatiedruk.”

NPO 3FM kampt de laatste maanden met terug lopende luistercijfers en dat raakt Domien. “Het gaat niet zo goed met 3FM en daar kunnen we heel geheimzinnig over doen, maar als het niet goed gaat met 3FM en je bent de aanvoerder van het team dat niet zo goed gaat, dan is het ook automatisch jouw schuld.”

NPO 3, NPO 3FM en NPO FunX vragen onder het motto #trueselfie de komende weken aandacht voor psychische problemen bij jongeren. De publieke jongerenplatforms willen het onderwerp hiermee uit de taboesfeer halen.

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *