Showbizznetwork weekoverzicht - week 10

Showbizznetwork weekoverzicht - week 10

Geschreven door Daniël Schalk

Celblok H, de TV Beelden, Sterren Springen, Adam zkt. Eva, PowNed en Utopia waren deze week in het nieuws, alle hoogtepunten uit showbizz-land uit week 10 lees je terug in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’

Afgelopen maandag begon de nieuwe serie Celblok H op SBS6 met Isa Hoes in de hoofdrol, Isa Hoes hoopt op een tweede seizoen zei ze voor dat de serie in première was gegaan. “Als mensen het leuk gaan vinden, dan kunnen we ermee verder”, zei Isa Hoes, en de mensen vonden het ook leuk want naar de eerste aflevering van Celblok H keken 1.191.000 mensen.

De verhuizing van het RTL5-programma The Hit heeft niet meer kijkers opgeleverd, de tweede aflevering van The Hit trok 156.000 kijkers. The Hit begon op maandag 24 februari maar werd na de eerste aflevering verplaatst naar de zondagavond, op maandag trok The Hit 255.000 kijkers.

Maandagavond werden ook de TV Beelden uitgereikt, de prijs voor beste presentator ging naar Humberto Tan, De Kwis won de prijs voor beste nieuwe format. The Passion won de prijs in de categorie beste amusement, Expeditie Robinson ging naar huis met de prijs voor beste realityprogramma. Ook Checkpoint, De Prooi, John de Mol, Pierre Bokma en Olga Zuiderhoek vielen in de prijzen.

Afgelopen week werden er ook weer veel deelnemers bekend gemaakt voor het SBS6-programma Sterren Springen. Afgelopen week werden Britt Dekker, Femke Meines, Anna-Alicia-Sklias, Matsoe Matsoe, Peter Jan Rens, Marijke Helwegen en Sylvia Geersen bekend gemaakt, we missen nu nog maar één naam voor Sterren Springen. Sterren Springen begint op 5 april op SBS6.

Dinsdagavond begon het nieuwe RTL5-programma Adam zkt. Eva met presentatrice Nicolette Kluijver. De eerste aflevering van de naaktdateshow trok maar liefst 806.000 kijkers.

De afgelopen week werd ook bekend gemaakt dat PowNed heeft voorgesteld om zich aan te sluiten bij de VPRO maar de VPRO weigerde het voorstel van PowNed. “Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend. En voor een puur technische samenwerking kunnen ze zich beter bij de NTR aansluiten.” zegt VPRO-directeur Lennart van der Meulen tegen NRC. “We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen.” zei PowNed-voorzitter Dominique Weesie.

Martijn Krabbé heeft weinig hoop op een eventueel vervolg op zijn dramaserie De Man Met De Hamer, “Er wordt over gesproken. Er keken wat oudere mensen naar en dat vinden adverteerders niet leuk. Nou ja, het zij zo.” Afgelopen week zei Martijn Krabbé ook dat The Voice moet worden afgestoft, “Het zou leuk zijn als The Voice of Holland weer een beetje wordt afgestoft. We gaan seizoen vijf en zes maken en ik wil weer eens Adèle en Bruno Mars op bezoek. Ik vind dat The Voice moet blijven wat het in het eerste seizoen was. Dat was bigger than life.”

RTL5 heeft bekend gemaakt met een nieuw programma te komen met de naam Ik Ben een Ster, Haal me hier Uit! Het programma zal worden gepresenteerd door Jan Kooiman en Nicolette Kluijver. Aan het programma doen Dirk Taat, Damaru, Laura Ponticorvo, Deborah Gravenstijn, Olga Commandeur, Mathijs Vrieze, Levchenko, Bert Kuizenga, Bobbi Eden en Anita Heilker mee.

Gerard Joling heeft bij de directie van SBS6 aangedrongen om Patricia Paay te nemen als jurylid van Sterren Springen, “Het zou mooi zijn als ik dat erdoor krijg, want ze kan de centen goed gebruiken”, zei Joling in De Telegraaf.

RTL5-presentator Dennis Weening zou graag uitgroeien tot een grote RTL4-ster, “Ik wil dit blijven doen en net zo goed worden als vakmensen zoals Martijn Krabbé en Robert ten Brink. Vroeger dacht ik dat RTL4 helemaal niet bij mij zou passen, maar ik zou beste een grote liveshow willen presenteren.”, aldus Dennis Weening.

Meer in het nieuws was afgelopen week, realityserie Utopia verkocht aan Turkije, Heel Holland Bakt pas in september terug op tv, Katja Römer-Schuurman presenteert nieuw programma Alles voor je kind, AVRO komt met nieuw seizoen Atlas, aflevering 2 van Andy & Melisa trekt 520 duizend kijkers en SBS6-show Kluizenspel geen succes.