Isa Hoes levenslang achter de tralies in Celblok H

Isa Hoes levenslang achter de tralies in Celblok H

Geschreven door Pieter Jongsma

Op maandag 9 januari start bij SBS6 een nieuw seizoen van Celblok H. In de vierde reeks van de populaire dramaserie keren de dames van H2 terug, nadat hun unit in penitentiaire inrichting de Banckert eerder in vlammen opging.

Freddy (Eva van de Wijdeven) bouwt een leven buiten de gevangenis op terwijl Suus (Isa Hoes) de rest van haar leven vastzit. Binnen de gevangenismuren lopen de spanningen op met de komst van een nieuwe directeur en nieuwe gevangenen.

Het aantal kijkers van Celblok H nam het afgelopen jaar toe van ruim 800.000 in 2014/2015 tot ruim 1 miljoen in 2016. Het marktaandeel in de doelgroep 25 – 54 jaar steeg hierdoor naar gemiddeld 14,9 procent.

Isa Hoes is trots op het succes van Celblok H: “Het is heel mooi dat we weer een nieuw seizoen hebben mogen maken want ik weet hoeveel fans Celblok H heeft. Je ziet dat het programma ook online een groot succes is met een diehard fanbase, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Zo proberen sommigen uit de oorspronkelijke serie, Wentworth, af te leiden wat er in Nederland gaat gebeuren. Kijkers omarmen Celblok H en daar zijn we heel trots op!”

Celblok H is vanaf maandag 9 januari om 20.30 uur te zien bij SBS6. De special Celblok H: nog 1 dag wordt op zondag 8 januari vanaf 23.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Bekijk Celblok H op TVblik.nl/ceblok-h

Foto: SBS