Het Familiediner (EO) lanceert online Familiecheck

Het Familiediner (EO) lanceert online Familiecheck

Geschreven door Pieter Jongsma

Al jarenlang verzoent Bert van Leeuwen ruziënde familieleden met elkaar in Het Familiediner. In navolging van het tv-programma lanceert de EO 'de Familiecheck'. Dit is een luchtige manier om te zien hoe het ervoor staat in de familie.

De online check eindigt met een 'Familiescore' en een passend advies van mediator Bert van Leeuwen. Mensen met een lage score worden doorverwezen naar de online cursus 'Jouw Familiediner'. Daar krijgen ze tips en handvatten aangereikt om het goed te maken met elkaar. Vaak is de eerste stap de moeilijkste en de EO wil met de Familiecheck mensen op een laagdrempelige manier aanmoedigen deze stap te zetten.

Nieuwe serie Familiediner vanaf 24 maart, 22.10 uur op Nederland 1
Vanaf 24 maart zijn er weer twaalf nieuwe afleveringen van Het Familiediner te zien. In de eerste aflevering zien we Raymond die zijn moeder al 20 jaar niet heeft gezien. Mediator Bert van Leeuwen doet zijn uiterste best om deze twee familieleden weer met elkaar te verzoenen. Samen met chef-kok Lisette Bossert bereidt Bert een verzoeningsmaaltijd voor. Raymond wil zijn moeder weer zien na 20 jaar, maar het lukt hem niet de eerste stap te zetten. Lukt het om moeder en zoon weer te verzoenen en ze samen aan tafel te krijgen?