Van Leeuwen vindt RTL4-kopie Familiediner niet origineel

Van Leeuwen vindt RTL4-kopie Familiediner niet origineel

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bert van Leeuwen vindt het nieuwe programma dat Yolanthe Sneijder-Cabau gaat presenteren voor RTL4 alles behalve origineel, dat heeft hij tegen het AD gezegd. In We Blijven Toch Familie helpt Yolanthe verscheurde families, net als Van Leeuwen in zijn programma Het Familiediner.

We Blijven Toch Familie gaat over verscheurde families waarbij een familielid een poging wil doen de ruzie op te lossen. In het EO-programma Het Familiediner van Bert van Leeuwen worden ook gebroken families geholpen met de eerste stap te zetten om weer tot elkaar te komen.

“Het zou leuker zijn als mensen iets originelers konden bedenken”, zegt de EO-presentator tegen het AD. “In de loop der jaren zijn er al vaker pogingen gedaan eenzelfde soort programma te maken. Vetes genoeg, wij zijn inmiddels het veertiende seizoen aan het opnemen”, vervolgt Van Leeuwen.

De presentator hoopt dat We Blijven Toch Familie niet te veel op zijn Familiediner gaat lijken. “Ik hoop dat het een niet al te platte kopie wordt”, zegt hij tegen de krant. RTL heeft aan BuzzE laten weten dat We Blijven Toch Familie geen kopie wordt van het populaire EO-programma.

In Het Familiediner draait het allemaal om het diner. De grote vraag is elke uitzending of de familieleden op het diner verschijnen. “We zijn nog vol in ontwikkeling en op zoek naar geschikte cases. Een ding is zeker, ze gaan niet met elkaar dineren”, zegt RTL in een reactie tegen BuzzE.

In We Blijven Toch Familie gaat Yolanthe met een professionele gezinstherapeut aan de slag om verstoorde familierelaties te herstellen, dat is anders dan in Het Familiediner. Daarin hoort Van Leeuwen van beide partijen hun kant van het verhaal en hoopt uiteindelijk op een hereniging.

Bekijk Het Familiediner op TVblik.nl/het-familiediner