The Common Linnets op nummer 1 in Mega Top 50

The Common Linnets op nummer 1 in Mega Top 50

Geschreven door Daniël Schalk

The Common Linnets presenteerde vorige week de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival '‘Calm After The Storm’. Net als ieder jaar houdt de Nederlandse inzending de gemoederen flink bezig, maar na een week waarin het liedje gestreamd, gedownload en gedraaid is op de radio, stijgt 'Calm After The Storm' naar de bovenste positie van de MEGA TOP 50.

AVROTROS 3FM DJ Bart Arens over de nummer 1 van The Common Linnets: “’Calm After The Storm’ wordt enorm veel gedownload! Het nummer is de afgelopen week op sommige dagen meer dan tien keer vaker gedownload dan de nummer 2. Dat gebeurt niet vaak! Ik ben erg blij dat bijzondere gebeurtenissen als deze zichtbaar zijn in de Mega Top 50.”

Anouk vorig jaar ook op 1

Het is voor de tweede keer dat een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival aan kop van de MEGA TOP 50 staat. Een jaar geleden gebeurde het voor het eerst met ‘Birds’ van Anouk. Nadat het liedje in maart 2013 in première ging, kwam het binnen op nummer 1. Rondom het Eurovisie Songfestival stond ‘Birds’ nog eens twee weken bovenaan.

In het verleden stonden ook andere Nederlandse Songfestival-duetten in de Mega Top 50 en opvallend genoeg kwamen ze telkens tot nummer 3. Het was in 1996 het geval met ‘De Eerste Keer’ van Maxine & Franklin Brown, maar ook in 1972 met ‘Als Het Om Liefde Gaat’ van Saskia & Serge en in 1974 met ‘Ik Zie Een Ster’ van Mouth & McNeal.

Ilse DeLange en Waylon

The Common Linnets is de naam van het project waaronder Ilse DeLange en Waylon countryliedjes maken. Samen zullen ze op dinsdag 6 mei aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met ‘Calm After The Storm’.

Voor Ilse DeLange is het geen nieuwe ervaring om bovenaan te staan in de Mega Top 50. Van haar 24 singles uit de lijst, bereikten er twee de koppositie. Beide keren gebeurde dat in 2009; eerst met ‘So Incredible’ en later dat jaar met ‘Miracle’. Ook Waylon had tot nu toe zijn hoogtepunt in 2009 liggen, toen hij met zijn debuuthit ‘Wicked Way’ de zesde plaats bereikte.

De MEGA TOP 50 is de meest actuele hitlijst van Nederland en wordt samengesteld op basis van streaminggegevens, legale downloads en airplay op de radio. De lijst is elke zaterdag tussen 15 en 18 uur te horen bij AVROTROS op 3FM en wordt gepresenteerd door Bart Arens.