The Common Linnets coveren hit Rihanna

The Common Linnets coveren hit Rihanna

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dat The Common Linnets niet alleen een begrip zijn in Nederland was al wel duidelijk. Toen de band van Ilse de Lange in 2014 tweede werd bij het Eurovisie Songfestival kon niemand meer om deze populaire band heen. Heel Europa ligt aan de voeten van The Common Linnets.

De muziek die de band maakt zijn vooral eigen nummers. Maar ook een cover slaan ze zeker niet over. Onlangs waren  The Common Linnets te gast bij een Duitse radiozender, FFN. Hierbij zongen zij een wel heel bekend nummer. In de studio van de radiozender zongen zij de hit van Rihanna, Kayne West & Paul McCartney Four Five Seconds.

Dit deden The Common Linnets op geheel eigen wijze. Zij wisten dit nummer geheel eigen te maken. In de stijl van The Common Linnets klonk het nummer ineens heel anders, maar toch verrassend. De video is te vinden op de Facebookpagina van de Duitse radiozender, FFN. Daar is de clip al meer dan 7.000 keer bekeken in slechts vier dagen tijd. 

De reacties op het optreden zijn over het algemeen erg positief. Countrymuziek doet het vooral in Duitsland erg goed. Veel Duitse televisie en ook radiozenders stonden dan ook te springen om The Common Linnets in hun programma te mogen ontvangen.

Het optreden van The Common Linnets is hier terug te zien.