TV-blog: Johnny de Mol weg bij RTL 4

TV-blog: Johnny de Mol weg bij RTL 4

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond werd bekend dat Johnny de Mol van RTL 4 naar SBS6 overstapt. De presentator is terug bij zijn oude werkgever. In het SBS programma Shownieuws maakte Johnny bekend dat hij graag weer wilde samenwerken met zijn vader, John de Mol. Zijn contract bij RTL liep ook af. Dus voor Johnny een mooie kans in zijn carrière. Maar dat Johnny RTL 4 verlaat, zorgt ook voor veel vragen.

Johnny was het gezicht van programma's als Syndroom en De Wensboom. Er bestaat een mogelijkheid dat het programma Syndroom mee verhuist naar SBS6. In dit programma hielp Johnny om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Waarschijnlijk krijgt het programma wel een andere naam. Maar of het ook daadwerkelijk mee verhuist, is nog even onduidelijk. 

Een ander programma van Johnny was De Wensboom. In dit feelgood programma mochten kinderen een wens op een briefje schrijven. Deze wens werd vervolgens in een wensboom gehangen. Aan Johnny de taak om speciale wensen uit te laten komen. In mei 2015 verscheen er een recensie over dit programma op onze website. Maar wat moet er nu met dit programma gebeuren?

Er is een kans dat dit programma ook mee verhuist met Johnny. Maar mocht het bij RTL 4 blijven dan moet RTL op zoek naar een nieuwe presentator. Laat ik nu al een ideale kandidate hebben! Niemand minder dan Natasja Froger zou dit programma zo over kunnen nemen. Als er iemand is die mee kan leven met mensen, dan is het wel Natasja. Zij is echt geknipt voor dit programma.

Maar er is nog een programma van Johnny. De talentenjacht Holland's Got Talent (HGT) moet nu ook op zoek naar een nieuwe presentator. In 2016 nam Johnny, heel verrassend, de presentatie van HGT over van Robert ten Brink. Hierover was Robert het niet echt mee eens. Sinds de talentenjacht verhuisde van SBS naar RTL was Robert hét gezicht van HGT.

Ineens was daar Johnny. Hij was twee seizoenen lang de presentatie van HGT. Nu Johnny overstapt naar SBS6 is er weer plek voor Robert! Ik zou dat een logische keuze vinden. Want Robert is een fantastische presentator. Met programma's als All you need is love en Love is in the air wist Robert de harten van de kijker al meerdere malen te raken.

Wat gaat RTL doen met de twee bovengenoemde programma's? Ik ben heel benieuwd naar de mogelijke veranderingen. Of De Wensboom terugkeert is nog maar even de vraag. HGT zal ongetwijfeld terugkeren bij de commerciële zender. Of de viertallige jury ook weer terugkeert is ook nog niet duidelijk. Gordon gaf al vaker aan te willen stoppen. Chantal Janzen is hoogzwanger, Angela Groothuizen en Dan Karaty zouden wel terug kunnen keren. Alles is nog mogelijk.

RTL 4! Zet alsjeblieft Robert terug op HGT. Hij is dé ideale presentator voor deze talentenjacht. Bedankt alvast.
Johnny heel veel succes bij SBS6! RTL 4 zal je zeker gaan missen. Wie weet tot ziens bij RTL?!

Foto: RTL