BN’ers reageren emotioneel op overlijden Thé Lau

BN’ers reageren emotioneel op overlijden Thé Lau

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Veel Bekende Nederlanders reageerden woensdagmiddag op Social Media op het overlijden van zanger Thé Lau. De voormalige zanger van The Scene is dinsdagavond op 62-jarige leeftijd overleden aan zijn ongeneeslijk ziekte.

“Lieve Thé. Je zit in ons hart hoor! En je gaat er nooit meer uit. Liefde is sterker dan de dood”, zegt RTL4-ster Wendy van Dijk op Twitter. “'En het valt vandaag niet mee om okee te zijn. En ik zeg je nu vaarwel' Dag geweldige Thé”, aldus Claudia de Breij op Social Media.

“Ach, wat een verdrietig nieuws. Zanger Thé Lau is gisteravond overleden. Hij werd 62 jaar. Vandaar nu: Iedereen is van de wereld op #3fm!”, zegt 3FM-DJ Gerard Ekdom. “Lieve The! Je hebt een onuitwisbare indruk op mij gemaakt!”, aldus SBS6-presentatrice Patty Brard.

“Thé Lau dood. Een van de weinige Nederlanders die geloofwaardig en poëtisch in zijn eigen taal zong. ‘Blauw’ is magistraal. Dank je, Thé”, zegt DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn. Ook zangeres Miss Montreal reageert op Twitter. “Sterkte aan de lieve familie en vrienden van Thé..”

“Vaarwel Thé Lau. Vanavond maar eens goed Blauw worden in zijn naam”, laat Radio Veronica-DJ Jeroen van Inkel weten. “Beste Thé Lau is niet meer. Warme, vriendelijke en talentvolle man. Sterkte aan ieder die hem dierbaar is!”, zegt Rob de Nijs op Twitter.

“En daar was je laatste zucht op deze planeet die jij achterlaat met je prachtige teksten en stem. Rust zacht”, aldus Tim Akkerman, die onlangs in de speciale uitzending van RTL Late Night een ode bracht aan de zanger van The Scene en het nummer Blauw in een modern jasje stak.

DJ Fedde Le Grand, die ook tijdens de speciale uitzending van RTL Late Night een ode aan Thé Lau bracht, reageert ook op Twitter. “Rust zacht Thé Lau!! Vereerd dat ik onlangs nog een remix van 1 van je tracks mocht maken. Sterkte voor alle nabestaanden”, aldus de wereldberoemde DJ.

Ook in België is het nieuws van het overlijden van Thé Lau hard aangekomen. “Och lieve Thé, ik herinner me onze laatste ontmoeting, hier in Antwerpen, met jouw lieve  Marijke, en jouw glinsterende ogen...”, zegt de Belgisch-Nederlands actrice Angela Schijf, bekend van haar rol in Flikken Maastricht.

Lees ook: ‘In memoriam: Thé Lau’