Recensie: Typisch Carlo & Irene

Recensie: Typisch Carlo & Irene

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

RTL 4 is een nieuw zaterdagavond programma rijker; Typisch Carlo & Irene!

De (ver)nieuwde zaterdagavond van RTL 4 is goed van start gegaan. Met het begin van Typisch Carlo & Irene heeft RTL 4 de kijker weer getrakteerd op een gezellige avond voor het hele gezin.

Dit programma is een soort opvolger van het succes volle programma de TVKantine. Hierin werden bekende sterren nagedaan door Carlo en Irene. Nu gaan zij een stapje verder hierin.

Nu is het niet een programma mét Carlo en Irene, maar Carlo tégen Irene. In dit programma is het bedoeling om zoveel mogelijk bekende sterren te imiteren. Het lijkt heel eenvoudig, zoals Carlo en Irene het doen, maar of iedereen hier goed in is, is de vraag.

Elke week worden de teams van Carlo en Irene aangevuld door twee bekende Nederlanders. In de eerste ronde mogen Carlo en Irene met een blinddoek om, voelen welke bekende Nederlanders hun gaan helpen met imiteren. Samen met het team is het de bedoeling om zoveel mogelijk sterren te imiteren en te raden. Wie kan het beste imiteren? Die vraag lijkt een eenvoudig antwoord te hebben (Carlo en Irene) maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. In de eerste aflevering krijgt Irene hulp van Gerard Ekdom (bekend van 3FM) die een geweldige imitatie weer geeft van Henk Wesbroek.

Een ander onderdeel van dit hilarische programma is dat kinderen ook bekende sterren kunnen imiteren. Dit onderdeel heet de persiflatie-kast. Het is aan het team van Carlo of Irene om zoveel mogelijk sterren te onthouden en op te noemen en dat lijkt makkelijker dan het is. De kinderen die in de persiflatie-kast komen laten zien dat er nieuw talent aan gaat komen. Mochten Carlo en Irene er in de toekomst besluiten er mee te willen stoppen, dan zijn er genoeg opvolgers.

Daarnaast is er een finale ronde waarin de teams letterlijk in de huid van een ander moeten kruipen. Met een pruik, een outfit of een hoed moeten de teams raden wie ze nadoen. Dat zorgt voor hilarische televisie. Ook dit lijkt makkelijker dan het er uit ziet. Vooral om dat de kijker weet om wie het gaat, maar de teams weten van niet. Dit samen maakt Typisch Carlo & Irene onmisbaar voor de Nederlandse televisie.

Het is te hopen voor de kijker dat Carlo en Irene nog lang doorgaan met televisie maken. Carlo en Irene doen wat ze het beste kunnen, samen een ijzersterk programma neer zetten! Het is heerlijke televisie om lekker bij te lachen. Het is een opvolger van de TVKantine met een dikke knipoog en een combinatie van Wie Ben Ik en Hints.

Hoewel er wel concurrentie is, lijkt de kijker RTL 4 goed te vinden op de zaterdagavond. Na Typisch Carlo & Irene kan de kijker blijven zitten voor Weet Ik Veel, met Linda de Mol en voor een ander nieuw programma, ZaterdagavondJurk. Vanaf volgende week wordt de (ver)nieuwde zaterdagavond aangevuld met een nieuw seizoen van De Jongens Tegen De Meisjes.

Kortom voor een flinke dosis humor zit de kijker bij RTL 4 goed!

Typisch Carlo & Irene is de komende weken te zien op de zaterdagavond om 20.00 uur natuurlijk bij RTL4.