TV-blog: Irene Moors weg bij RTL

TV-blog: Irene Moors weg bij RTL

Geschreven door Sebastiaan Boers

Jij was, bent én blijft een RTL gezicht, of je nu bij SBS zit of niet.

Buiten was het kil en koud. De temperaturen daalden opnieuw tot het vriespunt. Daarbij ook nog eens een koude wind. Daarbovenop ook nog eens bijzonder nieuws in medialand. Presentatrice Irene Moors stapt over van RTL naar SBS. Een shock voor iedereen die Irene kent. Ook voor mij, Sebastiaan recensent van Showbizznetwork, is dit een shock. 

Een mooie kans voor Irene laat ik daar mee beginnen. Als iemand goed kan presenteren dan is dat Irene wel. Ruim 26 jaar stond ze voor de camera. Zelf ben ik bijna 30 en ben ik praktisch opgegroeid met Irene. Jaren geleden keek ik al met veel plezier naar Telekids. Een ochtendprogramma voor kinderen met een leuke presentatrice. Niemand die dat beter had kunnen doen dan Irene.

Daar kwam later haar televisie man Carlo Boszhard bij. Hij vormde al snel een bekend televisie duo met Irene. Deze twee samen waren goud voor RTL 4. Geen enkel ander televisie duo was zo goed op elkaar ingespeeld als deze twee. Die twee vulden elkaar zo goed aan, dat was soms bijna magisch. Maar toen Telekids stopte was iedereen in paniek. Waarom moesten nu juist Carlo en Irene stoppen met dit kinderprogramma.

Heel lang stil bleef het natuurlijk niet. Het gouden televisie duo kwam ijzersterk terug met Life & Cooking. Een zondagmiddag programma boordevol leuke en grappige weetjes. Ook stond er wekelijks een kok in de keuken die het duo vaak niet de baas kon zijn. Eindelijk was dit duo weer samen te zien. Maar toen kwamen er spreekwoordelijke donderwolken boven drijven. De sponsor trok zich terug en daarbij kwam er een einde aan Life & Cooking.

Gelukkig werd er een nieuwe sponsor gevonden. De naam veranderde in Carlo & Irene: Life 4 You. Het televisie duo ging verder waar ze gestopt waren. Een programma wat nog jaren door zou kunnen gaan. Toch kwam er net voor de zomer van 2015 een einde aan Carlo & Irene: Life 4 You. De reden zou zijn dat Irene meer tijd voor haar gezin wilde hebben.

Carlo kwam na de zomer alleen terug met zijn TV Café. Dat was best opmerkelijk om te zien. Carlo die zonder Irene presenteert is als Bassie zonder Adriaan, dat kan wel, maar is best raar om te zien. Daarbij bleek al dat Irene steeds minder zou kunnen doen. Irene presenteerde ook alleen programma's maar ook dit was bijzonder. Zelf is Irene een prima presentatrice én het gezicht van RTL. Voor mij is het dan ook erg raar om te zien dat Irene nu werkelijk RTL gaat verlaten.

Toch had Irene nog één laatste televisieklus bij RTL. Zij mocht het spelprogramma Zeesterren presenteren. Maar als ik eerlijk ben, vond ik dit niet echt een programma voor Irene. Hierover schreef ik een recensie waarbij ik de nadruk ook op Irene gelegd heb. Ik was dolblij om haar eindelijk weer eens op televisie te mogen zien schitteren. Ik houd niet van slijmen, maar ik vind Irene wel één van de beste presentatrices van Nederland.

''Irene reageerde in RTL Boulevard''

Vrijdagavond reageerde Irene zelf ook nog op het nieuws van vandaag. In RTL Boulevard legde Irene uit dat ze programma's aangeboden kreeg van RTL. Maar deze programma's vond Irene niet bij haar passen. Welke programma's dit zijn wilde ze niet toelichten. Toch merkte ik op uit het gesprek dat Irene het niet fijn vond dat dit nieuws nu naar buiten is gekomen. Zelf zou ik Irene heel graag in Puur Geluk willen zien.

Niet dat Nance nu een slechte keuze is geweest, maar eerlijk is eerlijk Nance vind ik niet een typisch RTL gezicht. Het is ontzettend jammer dat iemand die 26 jaar voor RTL heeft klaar gestaan overstapt naar SBS. Ik feliciteer SBS met deze bijzondere aanwinst. Zij mogen ontzettend blij zijn met Irene die hun team komt versterken. Dat zal Irene zeker gaan doen.

Over wat ze precies gaat doen, is nog niet veel bekend. Wel wist Albert Verlinde dat Irene een soort Wie ben ik?! zal gaan doen. Zelf zei Irene dat het niet een soort Wie ben ik?! programma is, maar er wel iets van weg heeft. Wat ze precies gaat doen wordt op een later moment bekend gemaakt. Feit is wel dat Irene er een goed gevoel bij heeft. Ze klonk wel opgewekt over haar nieuwe kans bij SBS.

''Sluiten de deuren van de TV Kantine?!''

Wat ook jammer is, is dat de TV Kantine waarschijnlijk haar deuren zal gaan sluiten. Carlo en Irene wisten zich ieder seizoen opnieuw te verbeteren. Het ene typetje naar het andere, de één nog leuker dan de ander. Dat was zo ontzettend leuk dat het jammer is dat het niet meer te zien is. Vooral Linda de Mol kon Irene ontzettend goed nadoen. Of de deuren van de TV Kantine ook echt gesloten blijven, is nog niet bekend.

Na drie jaar kan het maar zo zijn dat Irene weer terug gaat naar RTL. Misschien denkt RTL nu hard na over de toekomst. Hoe ziet RTL eruit zonder Irene? Vanaf de zomer was Irene al niet meer te zien. Toch kwam Irene in januari weer op televisie. Maar of dit nu echt een programma was voor Irene is nog maar even de vraag. In eerste instantie zou Beau van Erven Doorns dit programma presenteren.

''Typisch Carlo & Irene''

Naast het succes van de TV Kantine kwam er ook een ander programma: Typisch Carlo & Irene. Dit programma leek wel een beetje op de TV Kantine. Bekende Nederlanders moesten laten zien hoe ze zelf kunnen persifleren. Dit deden zij met veel plezier. Maar Carlo en Irene konden dat natuurlijk veel beter. Een hysterisch, maar vooral vrolijk programma. Helaas kwam er maar één seizoen van dit programma. Ook hier zit waarschijnlijk geen vervolg in. Wel is hier een bordspel van, zodat het thuis ook na te spelen is.

''Lieve Irene''

Lieve Irene,

Ik zal je zeker missen bij RTL. Je leuke verschijning, je leuke lach, je leuke persoonlijk en vooral je vriendelijkheid. De echtheid straalt altijd van je af. Als er iemand is die een vertrouwelijk gezicht heeft, dan ben jij dat wel!

RTL is heel dom, echt heel dom dat ze jou laten gaan. SBS mag heel blij zijn met je komst. Ik hoop van harte dat de komende drie jaar bijzonder uitpakken voor je. Ik gun het je van harte en wens je heel veel plezier en succes bij SBS. Ik zal je zeker blijven volgen ook al is dat bij SBS. Reken er maar op dat er recensies gaan komen over de (nieuwe) programma's die je gaat presenteren.

Ik denk echt dat het een mooie kans is voor je. Ook voor RTL, die zien dan pas wat ze hebben laten lopen. Nogmaals jammer dat je weggaat bij RTL, maar heel veel succes bij SBS. Het klinkt bijna als een afscheid en misschien voelt het ook wel een beetje zo.

Ik ben opgegroeid met jou en met RTL. Ik keek en kijk nu nog heel vaak naar RTL. Dit zal ik zeker blijven doen, maar wel met een ander gevoel. Ik zie jou echt als een vast RTL 4 gezicht. Iemand die de zender een gezicht heeft gegeven. Niemand anders kan die plek innemen. Geen Linda, geen Wendy geen Nance. Alle respect voor deze drie presentatrices, maar als er iemand is die RTL is dan ben jij, Irene, dat!

Wat jij allemaal gedaan hebt, is onbeschrijfelijk. Jij was, bent én blijft een RTL gezicht, of je nu bij SBS zit of niet. Heel veel succes bij SBS en SBS gefeliciteerd met deze gouden presentatrice. We kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik vond dat ik dit moest schrijven.

Vriendelijke groeten,

Sebastiaan
Recensent van Showbizznetwork