Green Day Goes Broadway bij BNN

Green Day Goes Broadway bij BNN

Geschreven door Pieter Jongsma

Wat krijg je als je een punkrocker samen zet met een groep talentvolle musicalartiesten? Een musical that kicks ass! Geen laffe dansjes, maar stoere, headbangende rock-solo’s in de musicalversie van Green Day’s bekende album ‘American Idiot’.

BNN zendt de documentaire uit waarin we het creatieve proces volgen van Green Day’s leadzanger Billie Joe Armstrong op weg naar de première op Broadway.

Broadway Idiot geeft een kijkje achter de schermen, maar is nog meer een portret van jonge artiesten die durven te experimenteren met hun talent. En zo op plekken komen waar ze nooit van hadden durven dromen. Broadway Idiot is zaterdag 19 april om 21.30 uur te zijn bij BNN op 3.

Van punk rock mosh pits en uitverkochte concerten naar de bekendste en beroemdste theaterzalen in het mekka van de musical, New York. Billie Joe Armstrong wordt bijgestaan door de veteranen van Broadway om het mega-hit album ‘American Idiot’ van de band Green Day te herschrijven naar een musical. Billie Joe Armstrong had nooit kunnen voorspellen dat hij zelf mee zou spelen en zingen in een musical op Broadway. Na in eerste instantie afstand te hebben gehouden werd hij verliefd op de theaterwereld. Zijn betrokkenheid werd steeds groter en uiteindelijk werd hij overtuigd niet alleen achter de schermen, maar ook op het podium een rol op zich te nemen. De rocker ontpopt zichzelf tot een ware artiest in het theater. In een kijkje achter de schermen zien we welke creatieve keuzes er gemaakt moeten worden door Billie Joe en regisseur Michael Mayer en wat er allemaal moet gebeuren voor het stuk vorm heeft gekregen en de punk-zanger wordt herboren als musicalster.