De AVRO wou RTL4-dramaserie Divorce

De AVRO wou RTL4-dramaserie Divorce

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De AVRO had interesse in de dramaserie Divorce van RTL4 dat nu al twee succesvolle seizoenen onder weg is. De serie, met Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra en Dirk Zeelenberg, paste uiteindelijk niet in het uitzendschema bij de AVRO.

Divorce had zomaar uitgezonden kunnen worden bij de AVRO, dat vertelt Linda de Mol in een interview met tijdschrift Hollands Glorie, “Maar de netmanager van de publieke omroep vond dat dat daar op dat tijdstip niet kon. Dan moest het op Nederland 3 en dan kon het maar een half uur zijn. Terwijl het om een format ging van drie kwartier.”

Een woordvoerder van AVROTROS bevestigt dat de AVRO interesse had in Divorce, “De AVRO was geïnteresseerd en enthousiast over de serie. Er is serieus gekeken naar mogelijkheden om het te maken, maar de NPO moest er een passend tijdslot voor vinden voor Nederland 3. Uiteindelijk paste de serie helaas niet in het uitzendschema en kwam het bij RTL4 terecht.”

Divorce trekt elke week zo een twee miljoen kijkers naar RTL4, een gemiste kans voor de Publieke Omroep volgens Linda. Ze vind dat de Publieke Omroep moet moderniseren,  “Wat bizar dat de publieke omroep dus zelf niet meer kan beslissen dat hij iets wil hebben, terwijl er wel budget voor is. Ik denk dat het effectiever en minder log zou kunnen. Maar ik denk wel dat we gebaat zijn bij een goede, sterke publieke omroep die zich voornamelijk richt op cultuur en informatie. En dat het amusement dat zo'n omroep brengt toch een bepaalde relevantie moet hebben.”, aldus Linda de Mol.

Het tweede seizoen van Divorce is elke zondag om 21:30 uur te zien op RTL4, de opnames voor seizoen 3 zijn inmiddels al in volle gang. De serie draait het om de drie gescheiden mannen, Boudewijn, gespeeld door Jeroen Spitzenberger, Joris, gespeeld door Waldemar Torenstra en David gespeeld door Dirk Zeelenberg.