2,4 miljoen kijkers voor allerlaatste Divorce

2,4 miljoen kijkers voor allerlaatste Divorce

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond was het dan echt zo ver. De allerlaatste aflevering van de dramaserie Divorce is een feit. Na vier seizoenen is het nu dan echt over en uit. De laatste aflevering was er één om niet snel te vergeten.

In totaal zaten er zondagavond om 21.30 uur 2.408.000 mensen voor de buis om de laatste aflevering te bekijken. Met deze kijkcijfers staat de laatste aflevering van Divorce op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht van de zondagavond. 

Joris (Waldemar Torenstra) en Joyce (Katja Herbers) zijn bezig geweest om hun toekomst met de tweeling te plannen. Na jaren om elkaar heen te hebben gedraaid, hebben de twee elkaar weer teruggevonden. Maar opnieuw stond er een leugen het prille geluk in de weg. Een kleine leugen die wellicht grote gevolgen kon gaan hebben.

Ook leek het erop alsof Boudewijn (Jeroen Spitzenberger) en Sophie (Chantal Janzen) elkaar weer gevonden hadden. De rokkenjager van Divorce heeft niet echt een goede reputatie opgebouwd in de jaren. Maar toch wist Boudewijn dat zijn hart bij Sophie lag. De twee kwamen eindelijk weer nader tot elkaar.

Voor David (Dirk Zeelenberg) leek het allemaal anders af te lopen dan de kijker zou denken. Hij lag in scheiding met Tamar (Carly Wijs). Ondertussen leek David het geluk weer gevonden hebben met zijn Selly. Maar zijn ex-vrouw Tamar wilde koste wat kost die relatie kapot maken. Dit leek haar nog te gaan lukken ook. David's dochter probeerde om haar vader en Selly weer te herenigen. Er leken zelfs huwelijksplannen voor de twee...

De nieuwe huishoudster Bibi kwam onverwacht langs op een speciale avond. Samen met een dronken Tamar verstoorde zij een gezellige avond. Zij had een schokkende boodschap voor de drie mannen en hun partners. Een zwangerschap die totaal onverwacht leek te komen. Met deze cliffhanger sloot Divorce haar vierde seizoen af. Komt er dan wellicht toch een vijfde seizoen? Want van wie is Bibi nu zwanger?

Door de kijkers voor de laatste aflevering ziet RTL 4 een marktaandeel binnen komen van 33,6%. Voor Divorce wist RTL 4 ook al een miljoenenpubliek te bereiken met Miljoenenjacht. Daar keken om 20.00 uur 2.559.000 kijkers naar. Met die kijkcijfers staat Linda de Mol op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel wat Miljoenenjacht oplevert voor RTL 4 komt uit op 33,8%.

Het andere spelprogramma, Een tegen 100, deed het ook erg goed. In totaal keken er om 21.20 uur 1.631.000 mensen naar de spelprogramma van Caroline Tensen. Met deze kijkcijfers weet Een tegen 100 op de zesde plek te eindigen in het kijkcijferoverzicht van de zondagavond. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 21,9%.

De reünie wist na het NOS Journaal van 20.00 uur 1.685.000 kijkers te bereiken. NPO 2 wist op datzelfde tijdstip 795.000 kijkers te bereiken met het reportageprogramma Op zoek naar Frankrijk. SBS6 wist met De meldkamer 578.000 kijkers te bereiken. Direct na De meldkamer keken er nog 644.000 mensen naar Gestalkt.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Divorce terug via TVblik.