Programma ‘Divorce Hotel’ helpt langdurige vechtscheiding te voorkomen

Programma ‘Divorce Hotel’ helpt langdurige vechtscheiding te voorkomen

Geschreven door Pieter Jongsma

Maar al te vaak eindigt een echtscheiding in een langdurige vechtscheiding. Het nieuwe hulpprogramma 'Divorce Hotel' tracht dit te voorkomen. Deelnemers hebben het besluit al genomen om uit elkaar te gaan maar lopen telkens tegen de verdeling van financiën en materiele zaken aan.

Onder professionele begeleiding wordt nu in 48 uur toegewerkt naar het definitief doorhakken van de knoop en daarmee een nieuwe start voor beiden. Goedele Liekens presenteert 'Divorce Hotel' en staat de deelnemers bij. Annemarie van Gaal helpt door de financiën inzichtelijk te maken. 'Divorce Hotel' is vanaf dinsdag 6 mei te zien bij RTL 4.

Helaas eindigt 1 op de 3 huwelijken in een echtscheiding. Hoe langer het duurt voordat men uit de verdeling is, hoe groter de kans dat de vlam een keer in de pan slaat. En dan lijkt er geen weg meer terug. Om een dergelijk scenario te voorkomen, is het 'Divorce Hotel' voor sommige aanstaande ex-stellen de oplossing.

Voor de (eventuele) kinderen is er dan al een omgangsregeling getroffen, zij komen ook niet in beeld.
Elke aflevering staat één case centraal. Deelnemers kunnen hun verhaal doen en onder begeleiding van een mediator, advocaten, fiscalisten en makelaars wordt in één weekend met verschillende sessies toegewerkt naar het gezamenlijke einddoel: een contract met daarin de afspraken. Dit contract is voor beiden bindend.

Het internationale idee voor een 'Divorce Hotel’ is bedacht door de Nederlander Jim Halfens en in de VS is er van dit gegeven als eerste een tv-programma gemaakt. In Nederland wordt het programma ‘Divorce Hotel’ geproduceerd door Vorst Media, bekend van programma’s zoals ‘Verslaafd’ en ‘Gepest’.

RTL 4, vanaf dinsdag 6 mei 20.30 – 21.30 uur.