Divorce maakt plaats voor Moordvrouw

Divorce maakt plaats voor Moordvrouw

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdagavond is de laatste aflevering te zien van de succesvolle serie Divorce. RTL 4 dacht er goed aan te doen om deze serie te herhalen op het tijdstip van 22.30 uur, het tijdstip van Humberto Tan. De kijker keek niet massaal naar de herhalingen. Op de zondagavond had Divorce betere kijkcijfers.

Nu woensdag de laatste aflevering te zien is, maakt Divorce ruimte voor een andere succesvolle serie. Moordvrouw is vanaf donderdag bij RTL 4 te zien. Rond de klok van 22.30 uur zal Wendy van Dijk, alias Fenna Kramer, en haar team de misdaad proberen te bestrijden.

Ook Moordvrouw bleek een enorm succes op de zondagavond. Met deze twee series bleef RTL 4 goed overeind staan tegenover Boer zoekt vrouw, dé kijkcijferhit op de zondagavond. Het allereerste seizoen zal opnieuw te zien zijn, maar dan dagelijks in plaats van wekelijks. 

RTL 4 dacht er goed aan te doen om juist deze twee succesvolle series te herhalen. Voor concurrent SBS6 had hier enorme profijt van. Op de late avond scoort de zender enorm goed met Hart van Nederland en Shownieuws. Beide programma's scoren iedere werkdag zeker 1 miljoen kijkers.

Dat is normaal wel een stuk anders. RTL Late Night en Pauw (de talkshow van Jeroen Pauw) deden het meestal beter dan de twee SBS6-programma's. Maandagavond begon Eva Jinek weer met haar talkshow, Jinek. Maar zij wist rond 23.00 uur niet te winnen van de twee SBS6-programma's.

Eva Jinek wist met haar talkshow 717.000 kijkers te bereiken. Hart van Nederland deed het stukken beter met 1.372.000 kijkers. Ook Shownieuws, directe concurrentie van Jinek, deed het goed. Het showbizzprogramma werd bekeken door 1.269.000 kijkers.

Of Moordvrouw het beter gaat doen dan haar voorganger Divorce zal moeten blijken. Vrijdagochtend komen de kijkcijfers online te staan door Stichting Kijkonderzoek. De concurrentie is volop aanwezig, dus Moordvrouw zal het zwaar krijgen.

Moordvrouw is vanaf donderdagavond iedere werkdag te zien om 22.30 uur bij RTL 4.

Bekijk Moordvrouw terug via TV Blik.