RTL4 stelt ‘Divorce Hotel’ met Goedele Liekens week uit

RTL4 stelt ‘Divorce Hotel’ met Goedele Liekens week uit

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 heeft vrijdag besloten het programma ‘Divorce Hotel’ met Goedele Liekens een week uit te stellen. Goedele Liekens hoeft door deze beslissing volgende week dinsdag niet te concurreren met de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. ‘Divorce Hotel’ begint nu op dinsdag 13 mei.

“Het is natuurlijk zonde om een geheel nieuwe titel van start te laten gaan met zoveel concurrentie”, zegt een woordvoerder van RTL4. “Het liefst starten we niet met nieuwe programma's als er veel concurrentie is.” In plaats van de eerste aflevering van Divorce Hotel zendt RTL4 aankomende dinsdag een herhaling van Pro Deo met Martijn Krabbé.

De eerste aflevering van ‘Divorce Hotel’ draait om het huwelijk van Matt en Friedy dat na 26 jaar strand. Goedele Liekens helpt het tweetal om een vechtscheiding te voorkomen. Annemarie van Gaal helpt ze bij de boedelscheiding en het inzichtelijk maken van hun financiën. In elke aflevering wordt in één weekend toegewerkt naar een contract dat voor beiden bindend is.

‘Divorce Hotel’ wordt geproduceerd door Vorst Media, het productiebedrijf van Peter van der Vorst. Van der Vorst maakte eerder programma’s als Verslaafd en Gepest. Het format is bedacht door de Nederlander Jim Halfens en is in de Verenigde Staten al op de buis geweest.