Pauw en Witteman geen live talkshow meer

Pauw en Witteman geen live talkshow meer

Geschreven door Daniël Schalk

De dagelijkse talkshow Pauw & Witteman wordt al een aantal weken niet meer live uitgezonden. Ook de laatste weken zal dat niet meer gebeuren, zegt een woordvoerder van de VARA. Voortaan wordt de show een uur eerder opgenomen. De reden hiervan is de gezondheid van Paul Witteman.

Een woordvoerder van de VARA laat weten, “Zoals Paul Witteman zelf al aangaf bij het aankondigen van het einde van Pauw & Witteman, ging het nachtbraken dat gepaard gaat met het maken van een latenightshow hem niet in de koude kleren zitten. In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen.”

De Nederland 1-talkshow wordt daarom de laatste weken van zijn bestaan opgenomen tussen 22:00 en 23:00 uur en daarna direct vanaf 23.00 uur uitgezonden op Nederland 1. “Mocht de actualiteit erom vragen, dan wordt de uitzending gewoon weer live gedaan. Dit wordt per uitzending bekeken”, zegt een woordvoerder van de omroep.

De VARA wil niet zeggen waarom dit nieuws niet eerder naar buiten is gebracht. Volgens NU.nl zou de VARA het 'niet interessant' genoeg vinden voor de kijkers om dit nieuws bekend te maken. Pauw & Witteman is sinds de start van het programma een rechtstreeks programma. Alleen bij hoge uitzondering werd er weleens een aflevering eerder opgenomen, bijvoorbeeld vanwege een feestdag.

Drie weken geleden werd bekend dat de talkshow na acht seizoenen stopt. Op 23 mei is de laatste uitzending. “Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws. Daarbij werd al dat nachtbraken op den duur ook vermoeiend.”, zei Paul Witteman.

Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Dat doet hij in zijn eentje. Vanaf januari ligt het tijdslot weer open en kunnen andere omroepen ook intekenen. Paul Witteman gaat vanaf volgend seizoen voor de VARA programma's presenteren over muziek, politiek en wetenschap.