Anita Witzier's Recht uit het Hart met sportseizoen

Anita Witzier's Recht uit het Hart met sportseizoen

Geschreven door Pieter Jongsma

In een zomer vol topsport en hopelijk veel Oranje gekleurde successen, vertellen oud-topsporters in Recht uit het Hart over de keerzijde van de medaille. De nieuwe serie van 5 afleveringen wordt gepresenteerd door Anita Witzier en is vanaf 12 juni op donderdag om 21.20 op Nederland 2 te zien.

Voormalig voetballer Glenn Helder praat openhartig over zijn verslaving en schulden en over de manier waarop hij uit het diepe dal is gekropen. Oud-tennisser Martin Verkerk was ooit nummer 14 van de wereld maar kwam in een zware depressie terecht. We zien vooral de successen maar er is een heel andere kant aan topsport: de immense druk die soms zijn tol eist en het befaamde zwarte gat. Glenn Helder en Martin Verkerk delen hun ervaringen, in de overtuiging dat ze er anderen mee kunnen helpen.

In  KRO’s Recht uit het Hart vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal over ingrijpende gebeurtenissen die hun levens volledig hebben veranderd. In deze nieuwe serie ook het verhaal van Sven Goedbloed, wiens zus veertien jaar geleden in Costa Rica vermist raakte. Hij ondersteunt nu de familie van de jonge vrouwen die recentelijk niet teruggekeerd zijn uit Panama. Zangeres Rajae el Mouhandiz  koos voor een carrière in de muziek maar moest daardoor breken met haar Marokkaanse familie. En het bijzondere verhaal van Brigitte Bosman, die tien jaar geleden de diagnose longkanker kreeg en nog maar één jaar te leven had, maar tegen alle verwachtingen in nog steeds leeft.

KRO’s Recht uit het Hart, 5 afleveringen, vanaf woensdag 12 juni, Nederland 2. 21.25 uur.