Nieuwe serie Achter de voordeur met Jetske van den Elsen

Nieuwe serie Achter de voordeur met Jetske van den Elsen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ken jij je buren? Wat is hun verhaal? Weet jij wie je buren écht zijn? En klopt het wel wat je van ze denkt? Het NCRV-programma Achter de voordeur maakt mensen nieuwsgierig naar hun buren, ontzenuwt vooroordelen en beantwoordt uiteindelijk vragen.

In Achter de Voordeur onderzoekt Jetske van den Elsen in verschillende straten of de mensen elkaar kennen. Aan de hand van een foto van een bewoner uit de straat vraagt zij buurtgenoten wat zij van deze persoon weten. Wat doet hij of zij voor de kost, woont deze buur alleen, is hij gelukkig, of weten ze juist niets over deze persoon?

Jetske geeft de buurtgenoten de mogelijkheid deze persoon beter te leren kennen. Zij krijgen de huissleutel en mogen in het huis rondkijken zodat ze zich een beeld kunnen vormen over hun straatgenoot. Of dat beeld ook klopt krijgen ze te zien in het filmpje waarin de bewoner vertelt over zijn of haar bijzondere levensverhaal. Tenslotte worden de bewoner en zijn buurtgenoten door Jetske samengebracht en volgt een echte ontmoeting. Déze buurtgenoten zijn vanaf nu geen vreemden meer voor elkaar.

In deze nieuwe 15-delige serie met indrukwekkende verhalen vraagt Jetske aan mensen op de Berkweg in Hengelo of ze het verhaal van hun buurtgenoot Miralda kennen. Miralda heeft twee kinderen met FAS;  een stoornis die wordt veroorzaakt door alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. En of de buren in de Amsterdamse Eerste Constantijn Huygensstraat weten waarom buurman Koos een etalagepop voor zijn raam heeft staan? Kennen de mensen in de Leidse Turkooislaan het verhaal van Ron met zijn bijna-doodervaring? Weten de buren in de Rechtstraat in Hoensbroek dat hun buurvrouw Fenny twee keer getrouwd is met dezelfde man? En dat Gerben uit de Lochemse Walsteeg pas veel later begreep dat zijn vader ten onrechte door zijn moeder van seksueel misbruik was beschuldigd?

De nieuwe serie is vanaf 19 mei dagelijks te zien op Nederland 2 om 18.55 uur.