Een uur lang Lucille Werner op NPO 1

Een uur lang Lucille Werner op NPO 1

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond stond voor een groot deel in het teken van Lucille Werner. De presentatrice was rond 19.00 uur weer te zien in de nieuwste kennisquiz van Nederland, Pointless. Het is inmiddels de vijfde aflevering van deze quiz. In de finale van vrijdagavond hadden de kandidaten een vraag over Kuifje.

''Noem zoveel mogelijk strips van Kuifje'', was de vraag. Aan de kandidaten de taak om een Pointless antwoord te noemen, een antwoord die niet is gegeven door het panel van 100 mensen. Dit vonden de kandidaten niet heel eenvoudig. Het leek wel alsof zij de finale niet helemaal serieus namen.

De drie antwoorden die de kandidaten gaven waren dan ook alle drie niet goed. Helaas voor de kandidaten werd de jackpot niet gewonnen. Wel zullen de kandidaten uit de finale ook in de aflevering van maandagavond te zien zijn. Misschien hebben zij dan meer geluk in een nieuwe aflevering van Pointless. 

Maar Lucille was niet alleen te zien in Pointless, maar ook daarna was de blonde presentatrice te zien. In het KRO-NCRV programma Ik neem je mee volgt een bekende presentator of presentatrice een Bekende Nederland. In de aflevering van vrijdagavond mocht Jetske van den Elsen op pad met Lucille.

De twee presentatrices waren de hele tijd te zien in Eindhoven. Als eerste waren zij te vinden in het stadion van PSV. Lucille was en is nog steeds een groot fan van PSV. Vooral het jaar 1988 is een speciaal jaar geweest. In dat jaar wist PSV de Europa Cup te winnen, dit monde uit in een groot feest in Eindhoven.

Daarna reden Lucille en Jetske naar het huis waar Lucille vanaf haar 12de levensjaar gewoond heeft. Dit huis heeft een speciale betekenis voor Lucille. In het huis heeft de vader van Lucille's vader zelfmoord gepleegd. Jetske vroeg aan Lucille of zij er moeite mee had om het hier over te hebben.

Voor Lucille is het geen moeilijk onderwerp om over te praten. Voor haar is er in dit huis heel veel liefde uit voort gekomen. Toch is het voor Jetske wel moeilijk om Lucille hier vragen over te stellen. Toch wilde Lucille juist naar deze plek, omdat het een speciale betekenis voor haar had en nog steeds heeft.

Door haar handicap is Lucille strijdbaar geworden. De presentatrice wilde iets gaat doen bij de televisie. Jarenlang was zij het gezicht van het woordspel Lingo. In het programma wilde Lucille graag haar 'loopje' laten zien. Ook heeft ze zich ingezet in een speciale miss verkiezing voor mensen met een handicap. Zelf vindt Lucille dat ze strijdbaarder is geworden door haar handicap.

Ook is Lucille erg muzikaal, dit laat ze horen in dit programma. Naast Madonna is Lucille ook fan van Tina Turner. Zelf beschikt Lucille over een muzikale stem. Wie weet gaat de presentatrice ook wel ooit een album opnemen. Op dit moment is Lucille weer dagelijks op televisie te zien met Pointless.

Lucille vertelt ook openhartig over haar zoontje. Samen met haar man, heeft Lucille een jongetje geadopteerd. Hierover zei Lucille het volgende: ''Niet uit de buik, maar uit het hartje''. Hiermee bedoelt Lucille dat haar zoontje uit het hart van Lucille komt. Deze uitspraak komt binnen bij Jetske en is daardoor geroerd.

De vrolijke presentatrice van de AVROTROS liet zichzelf van een andere kant zien. In het programma Ik neem je mee, gaf Lucille een mooi kijkje in het leven in Eindhoven. Dit alles werd gevolgd door presentatrice van onder andere De Rijdende Rechter, Jetske.

Ik neem je mee is iedere werkdag om 19.30 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.
Pointless is iedere werkdag te zien rond 18.55 uur bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Ik neem je mee met Lucille Werner terug via TV Blik.