Ruim 25.000 Veronica Magazine-lezers bepalen keuzefilm van Veronica TV

Ruim 25.000 Veronica Magazine-lezers bepalen keuzefilm van Veronica TV

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Veronica introduceert dit jaar de keuzefilm in de Meimaand Filmmaand, die nu in volle gang is. Veronica Magazine-lezers konden vanaf 29 april stemmen op hun favoriete adventurefilm: King Kong, Prince of Persia: The Sands of Time, The Scorpion King of Clash of the Titans.

Ruim 25.000 mensen brachten hun stem uit en met 40% van de stemmen kwam als absolute winnaar uit de bus:Prince of Persia: The Sands of Time. Deze adventurefilm met Jake Gyllenhaal en Gemma Arterton is op donderdag 29 mei om 20.30 uur te zien bij Veronica. 

Maar liefst 40% van de ruim 25.000 stemmers kozen voor Prince of Persia: The Sands of Time met Jake Gyllenhaal en Gemma Arterton. Clash of the Titans met Sam Worthington kreeg 23% van de stemmen, King Kong met Jack Black scoorde 22% en The Scorpion King met Dwayne Johnson behaalde 15% van de stemmen.

Carter Duong, Channel Manager Veronica: “Veronica is met de Maandag Mega Movie, Meimaand Filmmaand en de November Premièremaand bij uitstek de filmzender van Nederland. De kijkersactie is bedoeld om kijkers een stem te geven, wat we bij Veronica belangrijk vinden. In samenwerking met Veronica Magazine, het grootste tv-magazine, bereiken we met deze actie de filmliefhebbers optimaal via tv, print en online.”

John Lukken, Hoofdredacteur Veronica Magazine: “Veronica Magazine-lezers zijn echte filmliefhebbers. Dit wordt bevestigd met de hoge respons op deze keuzefilm. Naast tv, is film al jaren dé belangrijkste pijler van Veronica Magazine en dat biedt mogelijkheden om de samenwerking met Veronica’s Meimaand Filmmaand in de toekomst nog verder uit te bouwen.“

Prins Dastan (Jake Gyllenhaal) moet met tegenzin zijn krachten bundelen met de mysterieuze prinses Tamina (Gemma Arterton). Samen vechten ze tegen het donkere kwaad om een eeuwenoude dolk met enorme krachten in veiligheid te brengen. Deze mysterieuze dolk beschikt namelijk over de kracht van ‘The Sands of Time’, een gift van de goden. Met ‘The Sands Of Time’ kan de drager van de dolk terug in de tijd reizen en zo over de hele wereld heersen.

Prince of Persia: The Sands of Time is gebaseerd op de gelijknamige gameserie. Producent Jerry Bruckheimer maakte ook de National Treasure-films en de Pirates of the Caribbean-trilogie.

Prince of Persia: The Sands of Time
Donderdag 29 mei om 20.30 uur bij Veronica