Recensie: Dance Dance Dance

Recensie: Dance Dance Dance

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Muziek en dans passen perfect bij elkaar''!

RTL 4 heeft een nieuw dansprogramma op de zaterdagavond. In Dance Dance Dance strijden vijf koppels van Bekende Nederlanders tegen elkaar. Zij krijgen de opdracht om een videoclip of een scene uit een film zo goed mogelijk na te dansen.

In de jury zitten Dan Karaty, Timor Steffens en Igone de Jongh. Jurylid Dan heeft al ervaring met dansprogramma's. Hij zat eerder in de jury van So You Think You Can Dance, Everybody Dance Now en natuurlijk in Holland's Got Talent. Verstand van dans heeft de Amerikaan dus wel.

Ook danser en jurylid Timor heeft veel ervaring met dans. Hij is een ervaren danser en weet waar hij op moet letten. Het is fijn om eens een andere dansexpert in de jury te zien zitten. Hij is een echte toevoeging aan dit nieuwe dansprogramma. Het vrouwelijke jurylid Igone maakt de jury helemaal compleet. Ook zij heeft veel ervaring met dans en laat dit ook goed merken. 

Een opvallend presentatieduo mag Dance Dance Dance presenteren. Niemand minder dan Chantal Janzen en Jandino Asporaat presenteren dit programma samen. Voor Chantal is dit niet nieuw, zij heeft ervaring met het presenteren van een dansprogramma, namelijk Everybody Dance Now.

Jandino danst zelf ook vaak. In zijn eigen programma De Dino Show (NPO 3), laat hij zien dat hij gevoel voor ritme heeft. Dit televisie duo is dan ook een aanwinst voor de commerciële zender. Chantal en Jandino zijn goed op elkaar ingespeeld. Het lijkt erop als zij het goed met elkaar kunnen vinden.

De vijf koppels die te zien zijn in Dance Dance Dance zijn:

- Humberto Tan en Julia Tan
- Pim Wessels en Pip Pellens
- Achmed Akkabi en Fockeline Ouwekerk
- Sylvana Simons en Regillio Denswil
- Euvgenia Parakhine en Jeroen Jorna

''RTL 4 komt met een ijzersterk nieuw dansprogramma''

De opening van de dansshow belooft veel goeds. Het is een sterke opening van een nieuw programma. De kijker wordt meteen verrast door het mooie decor. Een strak decor die elke keer van achtergrond veranderd. Dat is ontzettend mooi om te zien. Ademloos zit de kijker hier naar te kijken.

Een ijzersterk dansprogramma zet RTL 4 hier neer. De zaterdagavond zal nooit meer hetzelfde zijn. Aan de promotie voor dit programma zal het zeker niet liggen. Alle beloftes die RTL 4 heeft gemaakt, komen meer dan uit. Om de koppels nu te zien in een dansprogramma te zien dansen is dan ook erg fijn.

''Muziek en dans liggen dichter bij elkaar dan ooit''

Sterke videoclips worden opnieuw opgenomen. Dat is ontzettend indrukwekkend om te zien. Dance Dance Dance is in alle opzichten een unieke dansshow. Dit kan wel eens een enorme hit worden voor RTL 4. Dans en muziek inzetten in één groot programma is een hele goede zet geweest.

Voor de kijker is het vooral heel veel herkenning. Bijna alle videoclips die getoond worden, zijn bekend bij de kijker. Dit is echt een programma voor het hele gezin. Zes weken lang kan de kijker genieten van Dance Dance Dance. In deze zes weken komen allerlei bekende videoclips voorbij.

''De kijker blijft thuis voor Dance Dance Dance''

Dance Dance Dance is gemaakt met heel veel energie. Deze energie komt ook zeker over bij de kijker. De kijker én de koppels krijgen en geven positieve energie. Muziek en dans liggen dichter bij elkaar dan ooit. De combinatie met Bekende Nederlanders maakt dit programma wellicht tot een succes.

Dit dansprogramma is een programma waar de kijker voor thuis blijft. Hier gaat de kijker zeker over praten. Een programma waar over gesproken zal én gaat worden. Een mooi en vooral uniek programma dat heel goed past bij RTL 4. De commerciële zender heeft weer goud in handen. Nu is het de kunst om dit goud vast te houden.

Het is een leuk programma om te volgen. Voor iedereen die houdt van dans en muziek is dit een geweldig programma om te kijken. Ook ziet het er heel strak uit, als kijker zie je meteen dat er heel hard gewerkt is aan dit nieuwe programma. Een mooi project wat zeker aan gaat slaan.

Een klein minpuntje is misschien wel dat de kijker niet echt mee kan stemmen. Op Social Media kan de kijker wel volop mee praten. De drie juryleden geven de punten waarmee de deelnemers verder gaan of niet. Ondanks dit kleine minpuntje is het een energiek en vooral verfrissend programma.

''Dance Dance Dance is een programma om van te houden''

Je blijft als kijker iedere minuut van dit programma gefocust. Geen enkele minuut wil je als kijker missen van Dance Dance Dance.  De komende zes zaterdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Dans zal de komende zaterdagen centraal staan. Dance Dance Dance is een programma om van te houden.

Misschien is Dance Dance Dance wel het beste nieuwe programma van 2015. De eerste aflevering maakt in ieder geval een sterke eerste indruk. Het programma staat als een huis, is makkelijk te volgen en ziet er strak, heel strak uit. Een programma dat gemaakt is met veel energie, zorgt ook bij de kijker veel energie.

Dans, muziek en een vleugje humor van Chantal en Jandino maakt Dance Dance Dance tot een succes. Alles bij elkaar is dit echt een geweldig dansprogramma. Het niveau ligt enorm hoog, waardoor er meteen al sprake is van een ware dansstrijd.

Dance Dance Dance is een echte toevoeging aan het nieuwe programmering voor RTL 4. Het past perfect in het beeld van de commerciële zender. Het zal zeker aanslaan bij de kijker. Eindelijk lijkt het er sterk op dat RTL 4 weer een kijkcijferkanon in huis heeft.

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.