SBS6 geeft vakantieleed een stem!

SBS6 geeft vakantieleed een stem!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

SBS6 komt met nieuw vakantieprogramma!

Een nieuw programma voor SBS6 over vakantieleed, was ik maar thuis gebleven. In dit programma komen verhalen van vakantiegangers aan bod. Mensen met een verhaal over een mislukte vakantie. Dit programma wordt gepresenteerd door Eddy Zoëy.

Mensen die open en eerlijk op televisie hun verhaal willen vertellen, krijgen daar bij SBS de kans voor. Geen oplossing, geen leuke cadeaus alleen het verhaal. Daarmee onderscheid dit programma zich van alle andere vakantieprogramma's die er nu al zijn.

Voor Eddy Zoëy de taak om dit goed over te laten komen. De kijker kent Eddy om zijn grappen en grollen. Na zijn tijd bij BNN, waar hij onder meer ''hoe gastvrij is'' presenteerde, leek de presentator bij RTL 5 zich verder te kunnen ontwikkelen. Het imago van grappenmaker raakte hij niet kwijt. Bij RTL 5 presenteerde hij onder andere ''Take Me Out''. Niet echt een serieus programma. Tijd voor iets anders moet Eddy gedacht hebben.

Nu lijkt Eddy ook een serieuze kant te hebben. Hij laat de mensen aan het woord die hun verhaal willen vertellen. De verhalen zijn zeer aangrijpend. De mensen die hun verhaal vertellen, doen dat vol overgave bij Eddy. De kijker kan het gevoel krijgen dat er echt geluisterd wordt naar het verhaal.

De kern van dit programma draait allemaal om het luisteren. SBS6 lijkt hiermee een nieuwe weg in te slaan. Luisteren helpt niet alleen de mensen, maar ook SBS zelf. Door te luisteren naar de mensen, laat SBS goed zich van een serieuze kant zien. Niet alleen maar amusement, maar ook veel goede, serieuze programma's. Onlangs was het programma, Wie goed doet, te zien op de zaterdagavond. Nog een voorbeeld van een goed programma van SBS.

Ook voor Eddy Zoëy zelf is het een mooie kans om zichzelf als presentator op de kaart te zetten. Na veel amusement is het tijd voor een serieuze kant. Hoe dit voor de kijker over komt, zal blijken uit de kijkcijfers. Het programma staat geprogrammeerd op de maandagavond. De concurrentie is op dit moment volop aanwezig. Het WK voetbal is bij de NOS en bij RTL 4 elke dag te zien. Of de kijker naar het nieuwe programma van SBS zal kijken, is de vraag. Het antwoord zal morgen bekend worden, als de kijkcijfers binnen zijn.

De verhalen die aan bod komen beginnen negatief, maar eindigen positief. Dat moet ook de kracht worden van dit programma. Vakantieleed is erg, maar de manier waarop de mensen er mee omgaan moet belangrijker zijn. Eddy zorgt voor een luistert oor, een prima presentator voor dit nieuwe vakantieprogramma. Wie weet levert dit Eddy nog meer mooie programma's op bij SBS.

Was ik maar thuis gebleven is elke maandagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.