André van Duin presenteert ‘Alle 100 op een Rij’

André van Duin presenteert ‘Alle 100 op een Rij’

Geschreven door Pieter Jongsma

MAX zendt vanavond om 21.30 uur op Nederland 1 de eenmalige quiz ‘Alle 100 op een Rij’ uit. De presentatie van dit unieke programma ligt in handen van André van Duin. Hij bevraagt 100-plussers over hun kennis van de afgelopen eeuw.

Aanleiding is het jubileum van Cordaid Mensen in Nood. De organisatie bestaat dit jaar 100 jaar en daarom toetst André van Duin mensen geboren in 1914 of daarvoor op hun kennis. Wie weet het meeste over de gebeurtenissen van de afgelopen eeuw? De 100-jarigen en de kijker thuis krijgen een aantal open vragen voorgeschoteld over opvallende (televisie)gebeurtenissen, uitvindingen en muziek.

André van Duin: “Het lijkt mij enorm leuk om met zoveel levenservaring bij elkaar een quiz te mogen spelen, ik hoop dat er door vragen en antwoorden ook veel te lachen valt, want naast het zeer serieuze doel mag de humor niet ontbreken”.

Tijdens de show is er uiteraard ook aandacht voor het werk van Cordaid Mensen in Nood. Actrice Noortje Herlaar (Moeder, ik wil bij de Revue) reisde onlangs voor Cordaid Mensen in Nood af naar de Filippijnen en bezocht noodhulpprojecten op het zwaar door orkaan Haiyan getroffen eiland Samar. De orkaan raasde in november 2013 over de Filipijnen, bijna 8000 mensen kwamen om het leven of raakten vermist, duizenden huizen en kokosnootplantages werden verwoest.

Cordaid Mensen in Nood zet zich al 100 jaar in voor hulp bij rampen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog begon de organisatie dicht bij huis, toen zij Belgische weeskinderen onderbracht bij Nederlandse gezinnen. Tegenwoordig werkt zij in landen als Haïti, Ethiopië en India, waar de bevolking wordt voorbereid op rampen als droogte, overstromingen en conflicten. Hierdoor wordt de impact van deze rampen duidelijk verkleind.

MAX: Alle 100 op een Rij
Vanavond om 21.30 uur op NED 1