André van Duin scoort met MAX-bejaardenquiz

André van Duin scoort met MAX-bejaardenquiz

Geschreven door Daniël Schalk

Het eenmalige MAX-programma ‘Alle 100 op een rij’ met André van Duin trok woensdagavond 1.132.000 kijkers, en staat daarmee op de 4de plek in de Kijkcijfer top 25 van woensdag 2 juli. De bejaardenquiz op Nederland 1 was goed voor 20,5 procent marktaandeel, dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

André van Duin testen in het MAX-programma de kennis van zes 100-jarigen, de vragen in de bejaardenquiz waren afkomstig uit de afgelopen 100 jaar. “Hoe goed hebben de kandidaten de afgelopen 100 jaar opgelet.”, zei presentator André van Duin aan het begin van de uitzending.

Meneer Wijdbeens ging bij de kandidaten thuis langs, het programma had ook een serieuze kant. De aanleiding van het programma was het 100-jarige bestaan van Cordaid Mensen in Nood. Het programma werd afgewisseld met reportages van Noortje Herlaar, de musicalster ging voor het programma naar landen waar Cordaid Mensen in Nood actief is.

Het best bekeken programma van woensdag was Goede Tijden, Slechte Tijden. Na een tijd verstoten te zijn geweest van de 1ste plek door het WK Voetbal was de RTL4 soap woensdag weer het best bekeken programma van de dag. Studio Brasil trok woensdagavond 1.216.000 kijkers en VI Oranje trok woensdag 959.000 kijkers.