Art Rooijakkers en Kees Tol presenteren Canal Parade met side-kick Richard Groenendijk

Art Rooijakkers en Kees Tol presenteren Canal Parade met side-kick Richard Groenendijk

Geschreven door Pieter Jongsma

Op zaterdag 2 augustus brengt de AVRO voor het vijfde jaar verslag uit van de wereldberoemde botenparade tijdens de Gay Pride. Vanaf de Prinsengracht verzorgen presentatoren Art Rooijakkers en Kees Tol dit jaar het commentaar op de jaarlijkse bonte botenparade.

Art ontvangt samen met side-kick Richard Groenendijk verschillende gasten, waaronder Hans Klok, Patrick Martens, Maartje Paumen en Johan Kenkhuis.

Vanaf het water op een kleine sloep brengt Kees Tol verslag uit van de versierde boten. Hij spreekt onder meer met bekende Nederlanders en buitenlandse sterren. Daarnaast bezoekt Kees de Marokkaanse boot, die voor het eerst meevaart.
De Gay Pride wordt voor de 19e keer georganiseerd in Amsterdam door Stichting Amsterdam Gay Pride.

Gay Pride Top 100
Ook Radio 2 geeft acte de présence op zaterdag 2 augustus live in Amsterdam, vanuit VondelCS, de plek voor kunst, cultuur en media in het Vondelpark. Van 16.00 tot 00.00 uur worden de honderd meest uitbundige, opzienbarende en populairste Roze hits gedraaid in de Gay Pride Top 100. Hans Schiffers, Corné Klijn en Edwin Diergaarde nemen plaats achter de draaitafel.

Internet
Niet alleen worden de hoogtepunten op Nederland 3 uitgezonden, maar ook is de volledige parade te volgen via avro.nl/gaypride en op AT5.