Nikkie Plessen heeft geen tijd voor tv-carrière

Nikkie Plessen heeft geen tijd voor tv-carrière

Geschreven door Pieter Jongsma

Nikkie Plessen ambieert geen tv-carrière meer. De 29-jarige, die jaren geleden als actrice en presentatrice op de buis te zien was, richt zich liever op haar gezin en modelabel. "Daar geniet ik meer van dan van tv-programma's presenteren", vertelt Plessen woensdag in het AD.

"Had je me tien jaar geleden gevraagd of ik Expeditie Robinson wilde presenteren, had ik meteen ja gezegd. Nu niet meer, ik wil dat helemaal niet meer." Volgens Plessen is ze 'rechtsaf' gegaan in haar leven. "Samen met RTL kwam ik tot de conclusie dat het beter was dat ik me ging richten op waar mijn hart echt naar uit gaat: mijn kledinglabel Nikkie", vertelt Plessen, die in 2011 voor het laatst een programma aan elkaar praatte voor de commerciële zender.

"De samenwerking is op een prettige manier beëindigd. Ze zagen ook in dat ik zo echt gelukkiger werd." Volgens Plessen presenteerde zij voor RTL programma's die 'helemaal' niet bij haar pasten. Als lifestyledeskundige aanschuiven bij RTL Boulevard, wat Plessen sinds kort doet, past wel bij haar. "Ik ben nu benaderd om mijn expertise. Vraag me iets over ontwerper Tom Ford en dan ga ik los met anekdotes."

Dit najaar komt Plessens tweede kind. Hoewel ze druk bezig is met haar kledinglijn, komt Plessens gezin altijd op de eerste plaats. "Mijn kantoor zit dicht bij huis, dus ik ben altijd op tijd thuis voor het eten. Als mijn dochtertje Jolie in bed ligt, gaat de laptop weer aan." Plessens tweede zwangerschap verloopt voorspoedig. "Ik voel me heel erg goed. Ik krijg juist veel energie van een zwangerschap."

Door: Novum